E3: Twee nieuwe Zelda’s in aantocht

Naast een batterij nieuwe games met Mario in de hoofdrol, komt Nintendo ook met twee nieuwe Zelda games. Nouja, nieuw… één is een remake, maar dan wel meteen van één van de mooiere Zelda games. Het gaat om de remake van The Wind Waker.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U – Oktober 2013)

Met The Wind Waker, krijgen Wii U bezitters toegang tot een prachtige klassieker. Natuurlijk gaat het niet om een simpele port van het origineel. Nintendo heeft de graphics namelijk opnieuw uit laten werken in HD. Daarmee is het de eerste echte HD game in de Zelda reeks. Daarnaast heeft Nintendo ook een klein beetje aan de gameplay zitten sleutelen.

Het verhaal van The Wind Waker speelt zich af op een oceaan. De Wind Waker helpt jou daar om van eiland naar eiland te varen. Nieuw is echter de Tingle Bottle. Hier stop je een brief in en dan knal je hem de oceaan in. Deze berichten spoelen daarna aan op de stranden van andere spelers. Inderdaad, dit is de manier waarop Nintendo de MiiVerse in de game terug laat komen.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS – 2013)

Met A Link Between Worlds komt Nintendo eindelijk met het vervolgverhaal op A Link to the Past dat in 1992 op de Super NES verscheen. Ook dit avontuur van Link neemt je mee naar het koninkrijk van Hyrule en dat voor het eerst in stereoscopisch 3D.

De mogelijkheid om 3D te gebruiken is door de ontwikkelaars goed uitgebuit. In deze game moet je puzzels namelijk oplossen door tussen verschillende niveaus te klimmen, springen en vallen. Natuurlijk kenden de dungeons van Zelda al langer verdiepingen, maar het is nog nooit zo strak uitgevoerd als in A Link Between Worlds.

Iets dat ook nieuw is, is dat Link man veranderen in een soort van muurschildering. Hierdoor kan Link zich over muren verplaatsen en gebieden bereiken die anders nooit toegankelijk zouden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.