Kort geleden kondigden Nintendo en SEGA al nieuwe games in de Mario & Sonic-lijn aan. Deze week heeft Nintendo nog 4 grote Mario titels aan de lijst toegevoegd waaronder Mario Kart 8, Super Mario 3D World en Super Smash Bros.

Super Mario 3D World (Wii U – December 2013)

Met Super Mario 3D World gaat Mario eindelijk weer eens 3D, en dat voor het eerst op de Wii U. Zoals het bij Mario games hoort, is het ook nu weer mogelijk om met meerdere spelers tegelijk in het level te zitten. Super Mario 3D World is dan ook geschikt voor vier gelijktijdige spelers.

Nieuw in Super Mario 3D World is de Cat-Mario power-up. Met deze power-up zal het voor Mario mogelijk worden om tegen muren op te klimmen en vijanden met zijn klauwen aan te vallen.

Mario Kart 8 (Wii U – Lente 2014)

Een nieuwe console, een nieuwe Mario Kart. We zijn aanbeland bij het achtste deel uit deze succesvolle serie en meteen heeft de serie een mooie primeur op de Wii U. Het was al mogelijk om loopings te maken (denk aan Rainbow Road), maar nu zijn de levels echt helemaal in 3D ontworpen. Nog meer actie op de kop dus.

Net als in Mario Kart 7 is het mogelijk om ook weer in de lucht en onderwater te racen. Daarnaast zijn de motoren uit Mario Kart Wii ook overgenomen in dit achtste deel.

Mario & Luigi Dream Team Bros (3DS – 27-07-2013)

Voor iedereen die van iets meer verhaal houdt, komt Nintendo ook met een nieuwe Mario titel. Ditmaal zowaar met Luigi in de hoofdrol. Het gaat om Mario & Luigi Dream Team Bros. In deze RPG moet Mario gebruik maken van de dromen van Luigi om puzzels op te lossen en zo de mysterieuze Dr. Snoozemore te verslaan.

De game speelt ook prachtig met de link tussen de droomwereld en de realiteit. Zo kun je via het touchscreen met Luigi’s gezicht spelen om zo de droomwereld waarin Mario zich begeeft te manipuleren. Daarnaast bevat de game een battle-systeem dat te vergelijken is met Paper Mario Sticker Star.

Super Smash Bros. (Wii U & 3DS)

Save the bast for last is de uitdrukking en dat hebben we dan ook gedaan. Nintendo komt namelijk met een vervolg in de Super Smash Bros. serie. Voor iedereen die het niet kent, denk even aan Mortal Kombat of Street Fighter en beeld je dan in dat helden als Mario, Megaman of zelfs de Wii Fit trainer in de ring staan.

Inderdaad, je mag een knotsgekke fighter verwachten met alle helden uit Nintendo’s portfolio erin. Zo zijn Kirby, Pikachu (Pokémon), Bowser, Samus (Metroid Prime), Pit, Fox en diverse anderen al bevestigd. Check de speciale portal voor alle details over de game.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.