E3: Nieuws over de Xbox One en de nieuwe Xbox 360

Vandaag deed Microsoft de kickoff met haar E3 persconferentie. Later in dit bericht lees je alles over de nieuwe games, maar eerst praat ik je bij over de nieuwe Xbox One en de nieuwe uitvoering van de Xbox 360 die eraan zit te komen.

Xbox One

Microsoft heeft eindelijk een verschijningsdatum aan de Xbox One gehangen. In November moet hij in de winkels liggen. Helaas gaf Microsoft niet aan of dit in alle markten zal zijn. Traditioneel moeten we hier in Nederland nog weleens wachten.

Dit nieuws werd bekend doordat ontwikkelaar Rare in een interview vertelde dat Kinect Sports Rivals een launchgame zal zijn voor de console en dat deze in november verkrijgbaar zal zijn.

Xbox 360

Microsoft blijft het Xbox 360-platform ondersteunen. De gigant kondigde zelfs een nieuwe uitvoering van de Xbox 360 aan. Het nieuwe model is nog kleiner, nog sneller en vooral nog stiller dan de huidige modellen.

Microsoft heeft ook een leuke bonus voor leden van Xbox Gold. Deze mogen binnenkort twee gratis games downloaden op hun consoles. Deze actie zal 1 juli online gaan.

De nieuwe Xbox 360 gaat per direct naar de winkels.

Forza 5

Niet geheel verrassend, is dat Microsoft Forza 5 heeft aangekondigd. Deze game gaat het gedrag van spelers analyseren en gaat hier het gedrag van virtuele tegenspelers op afstemmen. Worden de menselijke racers in het spel handiger, worden de computerspelers dat ook. Microsoft heeft deze techniek Drivatar genoemd.

Killer Instinct

De game maakte zijn debuut op de Zuper Nintendo, maar komt nu ook naar de Xbox One. Als hommage aan het origineel hebben de ontwikkelaars de Ultra Combo’s opnieuw beschikbaar gemaakt.

Sunset Overdrive

Insomniac Games kennen we van Sony’s Ratchet & Clank serie. Met de game Sunset Overdrive proberen de ontwikkelaars wat nieuws. Deze game bevat de kleurrijke omgevingen en monsters die we van Insomniac verwachten, maar dan in een compleet open wereld.

Minecraft: Xbox One Edition

Ook de cultklassieker Minecraft zal naar de Xbox One komen. De game zal meer gebruik gaan maken van Microsoft’s Xbox Live omgeving en vooral ook grotere maps bevatten. Daarmee zal de game een hele verbetering zijn op de versie die Microsoft nu op Xbox Live heeft staan.

Dead Rising 3

De Wii U kreeg Zombi-U, de Xbox One krijgt Dead Rising 3. Deze open-wereld zombieknaller is afkomstig van Resident-Evil maker Capcom. Dear Rising 3 is een exclusieve titel voor de Xbox One en zal dus niet op andere consoles te spelen zijn.

De open wereld van Dead rising 3 doet trouwens wat aan GTA denken. Ook hier kun je lekker rondtuffen in auto’s die je langs de wegen vindt. Daarnaast is het mogelijk om in en op huizen het gevecht met de walking dead aan te gaan.

Project Spark

Wat Little Big Planet voor Playstation is, moet Project Spark worden voor de Xbox One. Met behulp van SmartGlass kunnen omgevingen worden opgebouwd waar later weer in te spelen is. De game verschijnt voor zowel de Xbox One als voor de Windows 8 Marketplace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events