Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Draadloos laden en NFC functies in een blok beton?

De gemiddelde smartphone of tablet wordt nog steeds met een plastic stekker opgeladen. Dat het ook anders kan laat designbureau O’Dea Design zien. Zij maakten een blok beton met ondersteuning voor Qi en NFC.

Het blok beton bevat twee Qi hotspots om smartphones en tablets op te laden. Qi is de draadloze laadstandaard die onder anderen te vinden is in de LG Nexus 4, de Nokia Lumia 920 en de Galaxy S4 van Samsung. Daarnaast zijn er voor iOS speciale Qi ontvangers in de handel (zoals op de foto).

Concrete-Charger-Beton

Om je smartphone en tablet tegen krassen te beschermen, is de toplaag van de betonblokken voorzien van natuurkurk. Daartussen zit een laagje plastic dat met gekleurde LED’s de laadstatus aangeeft. De NFC tags zorgen er bovendien voor dat je jouw smartphone bepaalde acties uit kunt laten voeren zodra je hem op de lader legt. Denk dan aan het starten van de wekkerfunctie.

Beschikbaarheid

Hoewel de Concrete Charger in juli de schappen in gaat, weten we nog niets over beschikbaarheid in Nederland en de prijsstelling van de lader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.