Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: Nespresso Vanilio, Ciocattino en Caramelito

Vorige week scheren we al dat Nespresso drie favoriete variations in het vaste assortiment opnam. Nu, een week later, heb ik volop met de smaken mogen experimenteren en vertel ik je graag meer over deze nieuwe variations.

Vanilio

Als er één smaak is die echt een allemansvriendje is, dan is dat wel de smaak van vanille. Geen wonder dat Nespresso deze in het vaste assortiment heeft opgenomen.

De smaak van de Vanilio is zeer subtiel en daarmee is de Vanilio ook in één klap mijn favoriet in dit nieuwe assortiment geworden. Wanneer je melk en suiker toevoegt, is de smaak gemakkelijk te accentueren. De Vanilio doet het niet alleen goed in een espresso, maar vooral ook in een cappuccino.

Nespresso-Variations

De Vanilio heeft niet alleen een zachte smaak, maar je merkt ook dat de Vanilio een toch net iets andere cremalaag heeft dan de andere twee grand cru’s. De crema is zeer aromatisch en heeft een net wat fijnere structuur. Daarnaast is hij wat meer geeltonen.

Ciocattino

Chocolade lijkt een veilige smaak voor Nespresso, maar dat valt wel mee. Nespresso heeft duidelijk voor een pure chocoladesmaak gekozen die goed combineert met de bittere kant van de koffie. Het nadeel is wel dat je in een espresso, echt van puur moet houden.

Toch valt de pure bitterheid snel weg wanneer je de Ciocattino in een cappuccino of andere melkbereiding toepast. Hoewel hij nog iets bitter blijft, ligt hij dan veel dichter tegen melkchocolade aan.

Nespresso-Variations-Etuis

Ik heb bij wijze van experiment een cappuccino in een grote mok gezet waarbij ik een Ciocattino cupje en een hazelnoot cupje (variations van eind 2012) combineerde. Een combinatie die goud waard is, al kijk ik met tranen in mijn ogen naar mijn slinkende voorraad hazelnoot….

Caramelito

Ook de Caramelito is sterk van toon. De karamel is zeer goed te proeven en te ruiken. Deze grand cru heeft een heerlijke volle smaak. Ook hier is het duidelijk dat de karamel echt met de koffie werkt. Je ziet op de randen van je kopje wat meer aanslag dan normaal. Hoewel de Caramelito in een melkbereiding te gebruiken is, schenk ik zelf de voorkeur aan een espresso.

Nespresso-Variations-Kops

Deze nieuwe variations zijn nu bij Nespresso te bestellen.

Eén reactie

  1. Drie voltreffers. Afhankelijk tijdstip van de dag en stemming fantastische koffie om te drinken. Verdienen het om goed en met aandacht te worden geproefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.