Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony komt met nieuwe WiFi AV receivers

Sony heeft afgelopen week een compleet nieuwe lijn AV receivers geïntroduceerd. De belangrijkste nieuwe feature in de lijn is de mogelijkheid om ze via WiFi met het internet te verbinden, maar er is meer…

De nieuwe receivers zijn gemaakt om met streams overweg te kunnen. Deze kunnen via bluetooth, maar ook via WiFi binnenkomen. Zo ondersteunen ze onder anderen Airplay, Spotify, vTuner en natuurlijk Music Unlimited van Sony zelf. De receivers kunnen met 192KHz/24-bit audio overweg.

De receivers kunnen zonder problemen gebruikt worden in een 7.2 opstelling. Voor de echte puristen is er de Concert Hall setting waarmee je de akoestiek van de drie grootste concertzalen ter wereld (o.a. het concertgebouw te Amsterdam) kunt nabootsen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de receivers uitgerust met DCAC (Advanced Digital Cinema Automatic Calibration).

Sony-STR-DN1040-Back

De nieuwe DN1040 is bovendien in staat om aan 4K upscaling te doen. Handig om DVD’s en Blu-Rays op je UHD TV te kunnen kijken. Ook kan deze receiver met MHL overweg.

Beschikbaarheid

De nieuwe STR-DN840 (150W) ligt deze maand nog in de winkel voor €450. De STR-DN1040 (165W) komt in juni voor €650.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.