Sinds de laatste update is hij er eindelijk, de nieuwe Virtual Console van de Wii U. Eindelijk is het mogelijk om ook op deze console oude games te laten herleven. Wij speelden een aantal klassiekers om te kijken hoe het geheel werkt.

Wat is de Virtual Console

De Virtual Console is eigenlijk een emulatordienst van Nintendo. Via de emulator kunnen spellen van vroeger opnieuw worden gespeeld. Bijkomend voordeel is dat het een heel goedkope manier is om een aantal extra games op de Wii U te zetten. Een Virtual Console game kost op dit moment €4,99.

Ondersteunde consoles

Het aanbod op de Wii U is nog wat beperkt in vergelijking tot de oude Wii. Konden we daar nog games van de SEGA consoles en zelfs de MSX naar binnen harken, moet je het hier nog even doen met NES en Super Nintendo titels. Nintendo past dit op termijn vast nog wel aan.

HD Remakes

Virtual Console doet meer dan alleen dat oude spel op jouw scherm toveren zoals de oude consoles dat deden. Elke game is min of meer een HD remake van het origineel. Nee, Nintendo heeft de games niet opnieuw ingetekend. Nee, de graphics zijn op een gecontroleerde manier opgeschaald. Hierdoor zien de oude games er toch verdomd goed uit op je GamePad of Full HD TV.

Speelbaarheid

Hoewel er vast afhankelijkheden zullen zijn, zijn alle games op dit moment op zowel de TV als op de GamePad te spelen. Daarnaast is de besturing niet alleen via de GamePad te doen, maar ook met een WiiMote of een Controller Pro joystick.

Aan de gameplay van de games die ik heb mogen testen, heeft Nintendo duidelijk geen aanpassingen gemaakt. Het is een echte trip down memory lane wanneer ik games als Super Mario World, Donky Kong Jr. en Ice Climber opstart.

Conclusie

Ik ben zelf een enorme fan van de Virtual Console dienst van Nintendo. Het is gewoon heerlijk dat je voor een paar euro’s die fijne games van vroeger nog eens kunt herbeleven. Het aanbod is nu nog wat beperkt, maar ik verwacht dat Nintendo het assortiment snel uit zal bereiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.