Review: Golla Superduct Earbuds

Golla is groot als het om tasjes en hoesjes gaat, maar is onlangs met een experiment gestart. De designers zijn voor het eerst oordopjes gaan maken. Oordopjes met een bijzondere eigenschap… ze hebben namelijk 8mm drivers.

Verpakking

We staan er niet vaak bij stil, bij de verpakking van een product. In eerste instantie lijkt Golla voor een standaard doosje te hebben gekozen. Pak je deze in de hand, dan zie je dat je deze keurig open kunt klappen en dan op een leuke, gestylde manier alle specs van de oordopjes te zien krijgt.

Golla-Superduct-Unpacked

Unboxing

Dat Golla een designermerk is merk je goed aan de uitrusting van de Superduct. De oordopjes bevatten drie maten eargels. Je mag zelf kiezen of je voor de zwarte gaat, of dat je er liever doorzichtige eargels op zet. Verder bevat de verpakking een compacte maar net afgewerkte handleiding.

Golla-Superduct-Unboxed

Design

Qua design heeft Golla nog een aantal interessante keuzes gemaakt. Zo gaat het merk voor platte kabels. Niet alleen omdat het trendy is, maar ook omdat ze minder gemakkelijk in de knoop raken. Handig!

Golla-Superduct-Oordopjes

In de oordopjes zien we tussen de oordop en de eargels een stuk geel plastic. Deze zelfde kleur komt terug in de plug van de oordopjes. Natuurlijk zie je dat niet wanneer deze in je smartphone of tablet zit, maar het is wel een aardig detail.

Golla-Superduct-Plug

De oordopjes zelf zijn verder in matzwart plastic afgewerkt. Opvallend is dat de aansluiting van de kabel flexibel is. Hierdoor zal je minder snel last krijgen van draadbreuk.

Geluid

Maar dan het geluid. Je snapt, met 8mm drivers verwachten we hier veel van bij de Golla Superduct. In de meeste gevallen worden dit soort dopjes namelijk met 4mm of 5mm drivers uitgerust.

Ik pak de laatste Hitzone erbij en luister eerst naar Let her go van Passenger. Jawel hoor, een loepzuivere sound. Ook Keep your head up van Sandra van Nieuwland klinkt alsof ik naast haar zit. Super natuurlijk, maar de verpakking belooft ook een ‘extended bass’. Tijd dus om iets steviger muziek uit te zoeken.

Golla-Superduct-Remote

Tijd voor She wolf van David Guetta. Dat begint goed maar… ik heb toch een beetje het gevoel dat ik de extended bass mis. Hey DJ van The Opposites dan… nee hier zit hij ook niet bij. Nee, de extended bass lijkt te ontbreken in de headset. Waar de oordopjes bij reguliere muziek loepzuiver zijn, weten ze dance en hip-hop gewoon niet spannend te laten klinken. Jammer.

De headset bevat ook een microfoon zodat je er telefoongesprekken mee kunt voeren. Hier presteert de headset vergelijkbaar met andere bedrade modellen.

Bediening

In het snoer van de Golla Superduct is ook nog een afstandsbediening voor iOS apparaten verwerkt. Het gaat om een single-button systeem. Daarmee kun je gesprekken aannemen en met meerdere drukken tracks skippen of terugspelen. Bij een groot aantal Android toestellen kun je gesprekken aannemen.

Conclusie

De Golla Superduct headset die we vandaag hebben getest lijkt met 8mm drivers een veelbelovend geluid neer te zetten. Ze klinken inderdaad loepzuiver en dat is onze complimenten waard. De extended bass die Golla heeft beloofd schittert echter in afwezigheid en dat maakt deze oordopjes geen allemansvriendje. Van de andere kant zijn ze met een prijskaartje van €29,99 ook wel heel goedkoop.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuk ontwerp
  • Verschillende eargels
  • Veel oog voor detail
  • Loepzuiver bij akoestische muziek

THE BAD

  • Extended bass ontbreekt voor mijn gevoel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.