Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips introduceert een nieuwe, compacte espresso automaat

Philips heeft deze week de nieuwe Saeco Minuto aangekondigd. Een nieuwe volautomatische espressomachine die speciaal is ontwikkeld voor gebruikers met weinig ruimte om zo’n apparaat te stallen.

De nieuwe Saeco Minuto meet namelijk 21,5CM x 33CM x 42,9CM en heeft toch nog ruimte voor 250 gram aan bonen en 1,8 liter water. Het is mogelijk om met de machine zelf de maling van de bonen in te stellen. Die loopt in vijf stappen van fijn naar grof.

De machine biedt ook, afhankelijk van de uitvoering, de mogelijkheid om op de klassieke manier of volautomatisch melk op te schuimen. Daarnaast is er een model met een eigen melkkaraf.

De machine is zo gemaakt dat ook de hoeveelheid schoonmaakwerk zo klein mogelijk is. Hij beschikt over automatische reiniging- en ontkalkingsfuncties. Daarnaast is het mogelijk om de lekbak en koffiebak in de vaatwasser te knallen.

Beschikbaarheid

Vanaf augustus/september ligt de Minuto Pure in de schappen voor €359,99. De Minuto met klassieke melkopschuimer komt echter al in mei voor €409,99. Wil je de automatische melkopschuimer, betaal je €459,99 od €559,99 voor de versie met melkkaraf. Die laatste is er ook pas in augustus/september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.