Nokia werkt mogelijk aan 16-lens camerasmartphone

De Nokia PureView 808 was met haar 41 megapixel sensor een bijzondere, maar ondergewaardeerde smartphone. Dit vooral doordat het de laatste Symbian Smartphone van het Finse bedrijf was. Met nieuwe technieken van Pelican Imaging (waar Nokia onlangs in investeerde) lijkt het er nu op dat de Finnen wederom aan een smartphone met een bijzondere camera werken.

Pelican Imaging heeft namelijk een techniek in huis waarbij het camera’s bouwt met behulp van een 16-lens systeem. Hierdoor hun jij als gebruiker achteraf bepalen waar je op scherp wenst te stellen. Daarnaast worden kleuren door aparte lensen geregistreerd, net als bij pro-videocamera’s. Het voordeel hiervan is dat de kleuren veel natuurgetrouwer zijn en dat de camera’s met dit systeem een stuk lichtgevoeliger worden.

Pelican Imaging Lens

Pelican Imaging heeft ook een speciale variant op de JPG ontwikkeld die al deze informatie opslaat. Dit nieuwe bestandstype is slechts 20% groter dan een reguliere JPG. Je hoeft dus niet te verwachten dat je veel sneller door de opslagruimte van je smartphone heen bent.

Of het echt een Nokia is die deze technologie gaat gebruiken is trouwens nog niet 100% zeker. Pelican heeft enkel aangekondigd dat het eerste toestel met deze lens in 2014 gelanceerd gaat worden. Dat dit niet al te lang na een flinke investering van Nokia komt, is reden genoeg om te speculeren dat het een Nokia zal betreffen.

Via.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.