Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Mobiel inchecken bij EasyJet

EasyJet, ik heb er zelf echt een hekel aan. Voor die enkele euro’s die ik bespaar, sta ik uren in de rij om in te checken, mis ik faciliteiten in de budget-terminal van Schiphol (en andere luchthavens) en moet ik ook nog eens rennen voor een fatsoenlijke plaats. Je snapt, vrijwillig krijg je mij die oranje kisten van hun niet in. Toch lijkt er licht aan de horizon nu EasyJet met een nieuwe app komt.

EasyJet is namelijk gestart met het testen van mobiele instapkaarten. Dat doen ze op Amsterdam, Londen Stansted, Londen Southend, Manchester, Edinburgh en Nice. Met behulp van een iOS of Android app is het mogelijk om een mobiele instapkaart te downloaden. Hierdoor moet het inchecken fors minder tijd gaan kosten. Voor iOS maakt EasyJet gebruik van Apple’s Passbook app.

Het downloaden van de kaarten kan trouwens lekker vanaf de WiFi thuis of in het hotel. Vanaf 30 dagen voor de vlucht kun je al inchecken.

Momenteel is het nog enkel mogelijk om voor één persoon instapkaarten te downloaden. Binnenkort moet het ook mogelijk worden om kaarten voor het hele gezin te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.