Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Jolla brengt haar eerste MeeGo smartphone op de markt

Jolla heeft deze week de ‘The Other Half’ smartphone gepresenteerd. Deze nieuwe smartphone draait op Sailfish OS, een variant op het MeeGo OS dat ooit door die andere Finnen (Nokia) en Intel is ontwikkeld.

De naamgeving van de smartphone is gebaseerd op een slimme feature. Net zoals de Nokia’s, is het mogelijk om de cover te vervangen voor een andere kleur. De The Other Half herkent de cover en past de kleurstelling van het OS daar keurig op aan.

Qua specs is de The Other Half een mid-end smartphone. Hij wordt uitgerust met een sual-core CPU, 16GB opslagruimte en een Micro-SD aansluiting. Het scherm meet 4,5 inch, maar specs zijn onbekend. Wel weten we dat de achterkant voorzien zal worden van een 8 megapixel camera en dat het toestel bruikbaar is op LTE 4G netwerken.

Het bijzondere aan de keuze van het Sailfish OS is dat het OS zich niet beperkt tot MeeGo apps, maar ook Android apps kan draaien. BlackBerry zette eerder al een vergelijkbare stap om te voorkomen dat je een OS zonder goed gevulde app store in de markt zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.