Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iPad magneten sterk genoeg om een pacemaker te ontregelen

De iPad heeft magneetsensoren zodat slimme covers zoals Apple’s eigen Smart Cover deze op standby kunnen zetten. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de kleine magneetjes sterk genoeg kunnen zijn om een pacemaker uit te schakelen.

Voor de test begonnen de proefpersonen in een gewone leeshouding en later gingen ze op de rug lezen. Op dat moment is er nog niets aan de hand. Wanneer het in slaap vallen werd gesimuleerd, waarbij de iPad op de borst komt te liggen, dan blijken de magneten sterk genoeg om de pacemaker uit te schakelen.

Volgens de 14-jarige onderzoeker Gianna Chien treft dit probleem 30% van de pacemaker gebruikers. Chien en Apple raden gebruikers van een pacemaker dan ook af om de iPad op de borst te leggen bij het slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.