Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste vuurwapen uit een 3D printer nu een feit

De FP-45 Liberator was een enkelschots vuurwapen dat de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het verzet produceerde. De wapens waren simpel te produceren, maar zijn uiteindelijk nooit uitgezet onder het verzet. Na de oorlog werden ze dan ook vernietigd. Deze Liberator wapens hebben nu wel model gestaan voor het eerste wapen dat (bijna) geheel uit een 3D printer is gekomen.

Dit nieuwe wapen is op de slagpin na, geheel van plastic gemaakt en toch nog stevig genoeg om een 0.380 kaliber kogel mee af te vuren. De metalen slagpin is overigens niet heel lastig aan te komen. Dit is namelijk een gewoon spijkertje.

De bedenkers van het wapen hebben de blauwdrukken online gezet omdat ze van mening zijn dat iedereen die dat wil, zelf een wapen moet kunnen maken. Je snapt, dat dit over de Amerikaanse rechten binnen de Amerikaanse grondwet gaat en de discussie of het recht om een wapen te dragen belangrijker is dan de openbare veiligheid.

Naast dat dit wapen de discussie over de wetgeving op scherp kan zetten, is er mogelijk nog een ander probleem. Gaat een metaaldetector af op basis van één enkele spijker? Zijn deze plastic wapens zichtbaar in de X-Ray op het vliegveld? Iets zegt me dat het nog wel een tijdje onrustig blijft rondom dit plastic wapen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.