Deuren openen met je smartphone, het kan met de Kēvo

Beveiligingsbedrijf Kwikset is met een nieuw type slot op de markt gekomen. Het nieuwe slot kan niet alleen met sleutels overweg, maar ook met eKeys ofwel digitale sleutels opgeslagen op een smartphone of tablet.

Het slot werkt namelijk om bluetooth 4.0 en kan daardoor met verschillende apparaten worden verbonden. Het gebruik van digitale sloten maakt het mogelijk om mensen op afstand toegang tot jouw huis te geven. Handig wanneer je gasten over de vloer hebt. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld eenmalig toegang te geven. Leuk voor bijvoorbeeld de loodgieter.

Toch zitten er nog twee nadelen aan het systeem. Het grootste is dat het slot echt op Amerikaans formaat is gebouwd. Inbouw hier in Nederland zal dus een flinke klus opleveren. Daarnaast is de bijbehorende app voorlopig enkel op iOS verkrijgbaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events