Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BlackBerry brengt BBM naar iOS en Android

Misschien is het al te laat, maar na het succes van WhatsApp proberen ze het toch nog. BlackBerry gaat het ooit zo ontzettend succesvolle BBM Messenger deze zomer lanceren op iOS en Android.

De stap is interessant, want de afgelopen jaren is het netwerk van BBM-gebruikers uitgedund doordat velen overstapten op iOS en Android. De beschikbaarheid van een BBM-app stelt ze in staat om weer in contact te komen met oude bekenden en zou BBM toch weer een concurrent voor WhatsApp kunnen maken.

Met de nieuwe BBM apps is het niet alleen mogelijk om meerdere chats te managen, maar ook om groepschats (tot 30 man) te starten, voice memo’s en foto’s rond te sturen. Daarnaast is het voordeel van een BBM chat, dat het bevestigd of verzonden berichten ontvangen en gelezen zijn. Een stukje functionaliteit die handig kan zijn.

Momenteel heeft BlackBerry 60 miljoen actieve BBM-gebruikers. Daarvan zitten 51 miljoen gebruikers minimaal 90 minuten per dag op de app. In totaal worden dagelijks 10 miljard berichten verzonden.

De nieuwe BBM apps zullen gratis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.