Adobe presenteert Photoshop CC

Tijdens de Adobe MAX conferentie heeft Adobe haar nieuste telg uit de Photoshop-familie aangekondigd. Het gaat om Photoshop CC (Creative Cloud). Photoshop CC zal vanaf juni voor Creative Cloud-leden beschikbaar komen.

Met de release van Photoshop CC neemt Adobe afscheid van de CS (Creative Suite)-familie, maar dat is niet het enige. Natuurlijk komt Adobe weer met een interessante hoeveelheid nieuwe features.

Zo is Photoshop CC in staat om met de-blurring te werken waarmee onscherpe foto’s kunnen worden gecorrigeerd. Deze technieken zijn ook weer terug te vinden in de Camera Shake Reduction tool. Met de nieuwe Smart Sharpen tool zijn verscherpingen mogelijk zonder de ruis in een foto toe te laten nemen. De nieuwe upsampling tool stelt je in staat om foto’s op te blazen tot billboard-formaat.

Photoshop CC is ook voorzien van Camera RAW 8. Deze update bevat drie nieuwe tools. Zo kun je nu de healing brush gebruiken, Radial Gradient gebruiken om de aandacht op de kern van een afbeelding te leggen en de upright tool om de hoek van de horizon te corrigeren.

Voor de ontwerpers heeft Photoshop CC ook een aantal nieuwe opties die de workflow versnellen. Zo is het mogelijk om rechthoeken van een radius te voorzien om afgeronde hoeken te voorzien. Paths, vormen en vectoren kunnen nu ook in één keer worden geselecteerd. Handig!

Van Photoshop CC zal geen extended versie meer verschijnen. Alle 3D tools zitten voortaan in de standaarduitvoering van Photoshop CC.

Beschikbaarheid

Photoshop CC en andere CC tools maken deel uit van het Creative Cloud lidmaatschap. Dit lidmaatschap kost €49,99 exclusief BTW per maand. Heb je nog een CS3 of latere editie liggen, krijg je korting en betaal je €29,99 ex BTW per maand. Wil je alleen toegang tot Photoshop CC, betaal je €19,99 per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.