Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Dit zijn de vernieuwingen van FIFA 14

FIFA, wie kent de franchise niet? De eeuwige strijd tussen PES en FIFA en daarmee ook weer de verdeeldheid onder gamers. Wat is er nu nieuw?

Op 17 april 1013 kondigde EA dan ook  EA SPORTS™ FIFA 14 aan met alle “nieuwe”
aanpassingen en verbeteringen van dien.

Een korte uitlichting uit de nieuwe info:
Verbeteringen in het verdedigen: De Tactical Defending in FIFA 13 was erg goed opgezet alleen had je het gevoel dat je eigenlijk in je eentje actief aan het verdedigen was. De rest van je team liep altijd achter de feiten aan met verdedigen terwijl jij de steekpass van de tegenstander al lang had doorzien. Nu komt EA met actievere AI’s die voorberekent wat er zal gebeuren waardoor het verdedigen levendiger wordt en er dus ook beter ingegrepen wordt.

Verbeteringen in de aanval:Door de slimmere verdedigers zal er uiteraard ook aan de aanval wat gedaan moeten worden. Dit heeft EA aangepakt door aanvallers die hun loopacties nu beter timen om buitenspel te voorkomen. Dit voorkomt dat je ellendig lang bezig bent met de opbouw door de bal continu breed te pasen in de hoop dat er eindelijk iemand vrij loopt.

Schieten:Het schieten is aangepakt in FIFA 14. Je hebt nu meer controle over hoe je schiet. Haal hard uit van afstand, kies voor een nauwkeurig laag, licht stijgend schot of vuur dalende of zwabberende ballen af, net als echte voetballers. Dit is mogelijk gemaakt door de vernieuwde realistische balfysica, waardoor de bal zich anders gaat gedragen. Dit zal ook te merken zijn bij voorzetten en dribbelen.

Bij het lezen van de aangekondigde veranderingen denk ik meteen aan eerdere aankondigingen van de voorgaande versies van FIFA. Het wordt als nieuw gebracht maar bleek daarna vaak een verfijning te zijn van de oudere gameplay. Helemaal niets mis mee natuurlijk omdat de game op zich al goed in elkaar zit. Ik ben erg benieuwd naar de verbeterde AI en hoe de bal zich nu gedraagt.

Waarop FIFA verschijnt moet nog worden bekend gemaakt, voor nu heeft EA al een tipje van de sluier opgelicht en nu maar uitkijken naar de release en de demo in het najaar.

Eén reactie

  1. Zo blijft het spel zich steeds meer ontwikkelen tot een spel waarin je bijna de tenen van de spelers kan laten bewegen. Bedankt voor deze review. Deze FIFA liefhebber kan niet wachten het met zijn maten te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.