Review: Corsair Survivor Stealth 64GB

LaCie kwam ooit met een stick naar ons toe die onverwoestbaar zou zijn. Daar slaagden ze in, mede door het dikke materiaal dat ze gebruikten. Corsair beloofde dat hun stick minstens net zo sterk zou zijn, maar tegelijk ook een stuk lichter. Door gebruik van ‘aircraft-grade aluminium’. Natuurlijk moest dat door ons worden getest.

Unboxing

De Corsair Survivor wordt in een reguliere blister aangeleverd. Hoewel er een oogje aan zit om er een touwtje aan te knopen, bevat de blister enkel een compacte handleiding.

Corsair-Survivor-Stealth-64GB-Packshot

Design

De Corsair Survivor Stealth voelt een stuk lichter dan ik in eerste instantie had verwacht. Door de twee rubber ringen, is de kap gemakkelijk van deze USB 3.0 stick af te draaien en ook het binnenwerk ziet er gewoon heel netjes uit. Qua uitstraling weet de Corsair Survivor Stealth mij in ieder geval te overtuigen, maar belangrijker nog, is de echte stresstest die we met de Corsair Survivor Stealth hebben uitgevoerd.

Corsair-Survivor-Stealth-64GB

Stresstest

We hebben de stick mee de barbecue op genomen en deze op 150 graden tussen de worstjes en de aardappeltjes mee laten grillen. Deze warmte bleek geen probleem voor de stick, dus dan maar met een VM gold VI erover om te kijken of de constructie wel sterk genoeg is…. Ook geen probleem.

Corsair-Survivor-Stealth-64GB-Open

Zou de elektronica in de stick het begeven wanneer we deze invriezen in een blok ijs? Nee ook dat doet de Corsair Survivor Stealth niets. Zelfs mishandeling met een onkruidbrander laat de stick ongedeerd. Het bewijs is allemaal in onderstaande video vastgelegd.

Conclusie

Corsair beloofde een stick die lichter was dan die van LaCie en toch vergelijkbare mishandelingen zou kunnen doorstaan. Onder de auto liep de aluminium behuizing enkele kleine krassen op, maar verder heeft de stick al onze mishandelingen overleefd. Dat is zeker een complimentje waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem sterke behuizing
  • Toch een lichtgewicht
  • Mooie, stoere afwerking
  • 64GB opslagruimte

THE BAD

  • Geen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram