Review: Canon X Mark II

Lasergegraveerde toetsen, aluminium body en een helder LCD display. Met deze bewoording zou je bijna vergeten dat we het gewoon over een zakrekenmachine hebben. Jawel, we hebben het over de nieuwe X Mark II van Canon die onlangs werd aangekondigd.

Een review over een rekenmachine? Serieus? Jazeker! Ik geef het meteen toe, rekenmachines zijn doorgaans alles behalve spannend. Van uitgebreide wetenschappelijke functies moet de X Mark II het ook niet hebben. Nee, het is het design wat mij persoonlijk erg tot deze zakrekenmachine aantrekt. Daarnaast is het een fijne gedachte dat hij voor een deel uit gerecyclede materialen bevat.

Unboxing

In de doos van de X Mark II vinden we naast de rekenmachine alleen een korte handleiding. Batterijen zitten er niet bij, maar dat hoort met een solar calculator. Canon heeft dus alles op orde.

Canon X Mark II Unboxing

Design

Zoals ik al aangaf, gaat het bij de X Mark II van Canon echt om het design. Laten we beginnen met de onderkant. Die is namelijk geheel opgetrokken uit aluminium en zal daarmee menig macgebruiker tot zich aantrekken. De X Mark II staat dan ook keurig op vier grijs-rubber nopjes om krasjes te voorkomen.

Canon X Mark II Bottom

De voorkant van de X Mark II bestaat uit een solarpaneel, een LCD display en natuurlijk de bediening van de calculator. Over het solarpaneel zit een dikke, plastic lens. Hierdoor loopt hij gestroomlijnd mee in het design van de calculator. Alleen het LCD display zelf is verzonken. Het display biedt ruimte aan 12 getallen.

De knoppen zijn met lasers gegraveerd en hebben hierdoor een grijze opdruk. Ze zijn goed afleesbaar en de bedrukking in het midden van de knoppen ziet er erg netjes uit.

Canon X Mark II Top

Gebruiksgemak

1+1 is inderdaad 2. Je snapt, technisch kun je maar weinig verprutsen aan een calculator. Het enige waar de X Mark II op te testen is, is dan ook het gevoel bij gebruik van deze calculator. De knoppen van de X Mark II zijn lekker groot en daardoor gemakkelijk in te tikken. Doordat het echte knoppen zijn (en niet van die suffe rubber knoppen die je op goedkope modellen aantreft) krijg je dezelfde feedback als van een laptop-toetsenbord.

De knoppen registreren een toetsaanslag keurig in het midden. Werk je snel en plaats je de vinger teveel naar de zijkant waardoor je ook een andere toets indrukt, is de kans groot dat de X Mark II de tweede toets niet zal registreren. De kans op rekenfouten door foutieve toetsaanslagen is dus relatief klein met deze rekenmachine.

Conclusie

De Canon X Mark II is een rekenmachine die je in eerste instantie vooral zult kopen omdat hij gewoon mooi is. Pas wanneer je hem gebruikt, merk je een aantal comfortabele eigenschappen die de calculator bezit. De voornaamste hiervan is het fijne toetsenbord dat foutieve aanslagen voorkomt. Hij is niet goedkoop, maar een rekenmachine koop je tegenwoordig voor het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Duidelijk display
  • Erg goed toetsenbord
  • Strak design

THE BAD

  • Geen
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram