Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: LG Optimus G E975

Met een quad-core 1.5GHz CPU, 2GB RAM en een 768×1280 4.7 inch IPS display is de Optimus G C975 van LG technisch gezien een echte topper. Afgelopen week mocht ik het nieuwe vlaggenschip van LG al even vasthouden en… hij wist te overtuigen.

Qua uiterlijk is de LG Optimus G E975 geen heel opvallende verschijning. Het toestel ziet er netjes uit en ligt lekker in de hand, maar valt verder niet op. Zet je hem aan, dan verandert dat snel.

Net als bij de Galaxy S4 van Samsung, kiest LG er duidelijk voor om vele handige functies in het toestel te passen. De belangrijkste is wat mij part het ‘smart screen’. Net als bij Samsung, zal het scherm niet op standby gaan wanneer je er naar kijkt. Echt ideaal.

LG-Optimus-G-E975-sNAPDRAGON

Het scherm van de Optimus G is niet Full HD, maar Full HD filmen kan deze smartphone wel. Net als het afdraaien van Full HD video’s. Leuk detail is dat LG die naar voren laat komen in de live video zooming functie. Terwijl je naar een video kijkt, kun je hier keurig op inzoomen.

De echte innovatie zit hem wat mij betreft echter in de Q-Slide Apps. Net als op de moderne Samsung toestellen is multitasking mogelijk. Werkt Samsung split-screen, maakt LG er meer een Windows omgeving van. Je kunt een venstertje openen met een video, en daar overheen weer jouw browser of agenda plaatsen. Ook is het mogelijk om vensters deels transparant te maken.

Qua verdere specs lijkt het toestel ook alles te bezitten wat je nodig zou kunnen hebben. Van MHL tot NFC en van GPS tot Bluetooth 4.0. Net toestel zelf draait op Android 4.1.2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.