Panasonic komt met de nieuwe Lumix GF6 camera

Met de introductie van de Lumix GF6 zet Panasonic een nieuwe, interessante systeemcamera op de markt. Zo is deze compacte fotocamera voorzien van een Live-MOS sensor, Venus Engine en Light-Speed AF.

Panasonic heeft de Lumix GF6 voorzien van een 16 megapixel CMOS sensor van een type dat ze zelf Live-MOS noemen. Met behulp van de Venus Engine beeldprocessor is het voor Panasonic mogelijk om een ISO 25.600 te bereiken. Het beeldscherm is bovendien vertikaal om te klappen om zo zelfportretten te schieten.

Naast het schieten van foto’s bevat de GF6 ook een opnameknop voor video’s. De camera is in staat om Full HD (1920×1080 50i) video’s in AVHCD te schieten.

De Lumix GF6 is ook voorzien van de nieuwste draadloze technieken. Verbinding maken en foto’s delen via WiFi is geen probleem. Via NFC is een verbinding met Android, BlackBerry en Windows Phone toestellen ook zo gelukt.

Naast het verwisselen van lenzen, heeft de GF6 nog een trucje voor de gebruiker. De camera is uitgerust met 19 filtereffecten.

Beschikbaarheid

De Panasonic Lumix GF6 ligt vanaf mei in de winkel en wordt verkocht in de kleuren zwart, wit en bruin. Met een 14-42mm Compact kitlens kost hij €549,95. Met een 14-42mm Powerzoom €699,95 en met de 14-42mm Compact + 45-150mm kost hij €749,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.