Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek: We doen 3,8 jaar met een smartphone

Nog een onderzoekje vandaag, ditmaal namens Simyo. Zij lieten namelijk onderzoeken hoelang we met een telefoon doen voor het tijd wordt om deze te vervangen. Deden we dat tien jaar geleden nog ieder jaar, dragen we hem nu al snel 3,8 jaar mee op zak.

Van de mobiele bellers die Simyo heeft laten ondervragen, geeft 59% aan best graag met een wat oudere smartphone rond te willen lopen als daarmee flink kan worden bespaard. De voorkeur voor de levensduur van een smartphone ligt nu zelfs op 5,6 jaar. Toch halen we dat niet omdat velen eerder voor een nieuw abonnement gaan. Het resultaat hiervan is dat een gemiddeld huishouden in Nederland twee goedwerkende telefoons ‘in de la’ heeft liggen.

Ook reparaties van telefoons vinden we niet interessant. De top 3 mankementen zijn een kapotte accu (48%), vastlopers en andere bugs (21%) en knopjes die niet meer werken (20%). 44% van de Nederlanders koopt bij een defect meteen een nieuwe telefoon in plaats van de mogelijkheden tot reparatie te onderzoeken. Ook wijst het onderzoek uit dat we bereid zijn om jaarlijks €33,60 aan onderhoud uit te geven als onze telefoon zo langer meegaat.

Natuurlijk kennen we Simyo vooral van de goedkope sim-only abonnementen en op dat gebied hebben ze natuurlijk goed nieuws te melden. Gemiddeld verwachten we namelijk €12 per maand te besparen wanneer we sim-only gaan bellen terwijl dit volgens Simyo tot €25 op kan lopen.

Het is onduidelijk of de besparing inclusief de afschrijving op een mobiele telefoon is. Hier bij GadgetGear.nl hebben we al vaker berekend dat het altijd goedkoper is om een toestel los te kopen en er een Sim-Only bij te zoeken.

Voor dit onderzoek heeft Simyo 760 mobiele bellers laten ondervragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.