Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nespresso introduceert twee nieuwe smaken: Trieste en Napoli

Het voorjaar komt er weer aan, dus tijd voor Nespresso om twee nieuwe, bijzondere smaken te introduceren. Beiden limited edition Grand Cru’s zijn afkomstig uit de koffiecultuur van Italië.

De nieuwe Trieste is afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Triëst. Een plaats die lange tijd in handen is geweest van Germaanse en Slavische volken en nu deel van Italië uitmaakt. Als toegangspoort tot het Oud-Hongaarse rijk was Triëst een doorvoerplaats voor koffie waar ook een eigen koffiecultuur ontstond. Een prima achtergrond voor een vernieuwende melange dus. De Trieste bevat aroma’s van hazelnoot en chocolade en heeft een intensiteit van 9.

Nespresso Trieste Napoli

De Napoli is qua naamgeving alleen al overduidelijk gerelateerd aan Napels. De stad waar het eerste koffiezetapparaat voor thuis werd uitgevonden en waar men koffie vooral Koffie met een krachtige smaak drinkt. Het is dan ook niet voor niets dat dit een koffie met een intensiteit 11 is. In de koffie zitten aroma’s van zwarte theebladeren en rooktonen verwerkt wat mij in ieder geval erg bijzonder klinkt.

Beschikbaarheid

Zoals altijd zijn deze limited editions beperkt beschikbaar, dus op = op. Een etui van 10 grand cru’s kost €4,20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.