Met de MeMo Pad is ASUS er niet op uit om een baanbrekende tablet neer te zetten, maar vooral een beter alternatief te bieden voor het grote aanbod aan tablets in het budgetsegment.

Het assortiment bestaat uit een 7 en 10-inch variant die beide zijn voorzien van Android 4.1, maar uiteenlopen in specificaties. De MeMo Pad 7 wordt aangedreven door een VIA WM8950 processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Het scherm kent een resolutie van 1024×600, maar het is niet bekend wat voor type paneel hiervoor is gebruikt. Gezien het budget zal dat vermoedelijk een TN paneel zijn. Naast de aanwezigheid van een Wi-Fi verbinding en een 1 Megapixel camera kent het apparaat een micro SD kaartlezer, micro USB poort en een Hoofdtelefoon/Microfoon aansluiting. De batterij zal het 7 uur moeten volhouden.

MeMO Pad 7 colors

De MeMo Pad Smart 10 is een duidelijke stap omhoog en is voorzien van krachtigere hardware. Zo wordt het apparaat aangedreven door een nVidia Tegra 3 Quad-Core processor op 1.2 GHz, heeft het 1GB aan werkgeheugen en biedt hij 16GB aan opslagruimte. Het is daarbij fijn om te weten dat het scherm een 1280×800 Multi-touch IPS paneel betreft, waardoor de kijkhoek en kleurweergave ten opzichte van het 7-inch exemplaar aanzienlijk beter zal zijn. Verder is hij naast een Wi-Fi en BlueTooth 3.0 verbinding voorzien van een 1.2MP Frontcamera, een 5MP Achtercamera, een Micro USB, Micro HDMI 1.4 en Micro SD aansluiting en een Hoofdtelefoon/Microfoon combojack. De batterij zal het bij dit exemplaar 8.5 uur moeten volhouden.

MeMo Pad Smart 10 White

Beschikbaarheid

De MeMo Pad 7 is in de kleur Wit, Grijs en Paars verkrijgbaar en kost €159,-. De MeMo Pad Smart 10 is in de kleur Wit, Paars en Blauw verkrijgbaar voor een prijs van €299,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.