ASUS kondigt Transformer Book TX300 notebook aan

ASUS heeft ook haar Transformer Book aangekondigd. Op het eerste gezicht lijkt hij op een conventionele compacte 13,3-inch notebook, maar dat is het niet…

Deze ultraportable combineert namelijk de prestaties en functionaliteit van een volledige Windows 8 notebook aangevuld met de mobiliteit van een tablet. Ontkoppel het 13,3-inch Full HD-scherm van de notebook dock en de ASUS Transformer Book transformeert in een zelfstandig Windows 8 tablet.

TX300 Attached and Detached

Hij is daarbij voorzien van een krachtige 3e generatie Intel Core i5- of i7-processor, 4GB aan werkgeheugen, een 500GB Hardeschijf in de notebook dock en een 128GB Solid State Drive in de tablet. Daarnaast heeft hij een toetsenbord met achtergrondverlichting en een groot multi-touch touchpad. Het 13,3-inch scherm is uitgerust met een 10-punts Multi-touch IPS paneel en kent daarom een brede kijkhoek aangevuld met een goede kleurweergave. ASUS heeft het scherm voorzien van een krasbestendige Corning Concore glas laag.

TX300 Tablet Front Hand

Met aparte accu's in zowel de notebook dock en de tablet biedt de Transformer Book tot vijf uur accuduur in volledige notebook-modus en tot acht uur in tablet-modus. In de notebook-modus kan de accuduur worden verlengd tot maximaal acht uur door de harde schijf en poorten van de dock uit te schakelen, waarbij het toetsenbord en touchpad actief blijven. Hij houdt het daarbij tot twee weken uit in stand-by stand en kan middels de ‘Instant On’ technologie in twee seconden worden opgestart.

Tot slot is het apparaat uitgerust met kwalitatief hoogwaardige stereo speakers die in zowel de notebook dock als de tablet zijn verwerkt. Uiteraard is hij voorzien van Wi-Fi connectiviteit en een front HD-camera met een array-microfoon. De Transformer Book heeft daarbij twee USB 3.0-poorten, een Gigabit Ethernet poort, een Micro HDMI en mini DisplayPort aansluiting, een Microfoon/Hoofdtelefoon combo jack en een 2-in-1 SD kaartlezer.

TX300 Attached SideTX300 Tablet Side

Beschikbaarheid

De ASUS Transformer Book TX300 is vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Coolblue, MediaMarkt, Saturn, Bol.com en Wehkamp. Hij zal dan €1299,- moeten kosten voor het Core i5 model en €1399,- voor het Core i7 model.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Giuliano Meraldi
Al meer dan tien jaar houdt Giuliano Meraldi zich bezig met alles rondom elektronica (pc's, audio en video apparatuur) om entertainment zoals films en games op de best mogelijke manier te ervaren. Daarbij schrijf ik sinds 2012 artikelen voor GadgetGear.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram