Tijdens het ASUS Launch Event 2013 heeft ASUS  haar nieuwe Transformer P1801 All-in-One PC aangekondigd. Nu wordt de markt al flink overspoeld met All-in-One desktop computers, maar met de P1801 levert ASUS een hele bijzondere af…

Het betreft niet alleen een volwaardige Windows 8 computer, maar het afneembare 18.4 inch beeldscherm transformeert hem tot een grote Android 4.1 tablet. Daarmee is dit de eerste All-in-One computer die de flexibiliteit van een desktop PC en Tablet combineert.

P1801 Tablet Mode

Het afneembare scherm dient als een volwaardige Touchscreen Tablet en is gebouwd rondom de nVidia Tegra 3 Quad Core processor. Daarbij heeft ASUS een hoog kwaliteit 1080p Full HD IPS paneel gebruikt, zodat het scherm is voorzien van een brede kijkhoek. Dit type paneel levert doorgaans ook een betere kleurweergave ten opzichte van de veelgebruikte TN panelen in budget All-in-One PC’s en laptops. De tablet heeft 32GB aan opslagruimte en is voorzien van een MicroSD, Mini USB 2.0 en een 2-in-1 Microfoon/Hoofdtelefoon aansluiting. Hij zal een batterijduur van ongeveer 5 uur moeten hebben en kan zowel via het PC Docking Station alsook een losse adapter worden opgeladen.

P1801 All-in-One Desktop ModeP1801 Side View

Interessant is dat de tablet en PC los van elkaar te gebruiken zijn. Aan het PC station kan namelijk een beeldscherm, toetsenbord en muis gekoppeld worden. Dat levert een krachtige Windows 8 PC op die is voorzien van een Core i7 processor, 8GB aan geheugen, een maximale harde schijf van 2TB, een DVD-brander en een nVidia GT730M 2GB grafische chip. Het systeem biedt daarmee voldoende kracht voor taken zoals foto- en videobewerking. Verder is de PC voorzien van vier USB 3.0 aansluitingen, één USB 2.0 aansluiting, een 3-in-1 kaartlezer, een Gigabit Ethernet port, een HDMI-aansluiting en een losse Hoofdtelefoon + Microfoon aansluiting. Uiteraard is er ook gedacht aan een Wi-Fi en Bluetooth 4.0 verbinding. Het systeem is ook leverbaar met een Core i3 of i5 processor.

Tot slot kun je Windows 8 ook bedienen met je ontkoppelde tablet doormiddel van de Remote Desktop Mode. Hiervoor is wel een snelle Wi-Fi verbinding vereist en moet de tablet alsook het PC station met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

P1801 Remote Desktop Mode

Het is nog niet bekend wanneer de Transformer P1801 te koop is, maar hij zal op korte termijn leverbaar moeten zijn. Hoeveel dit wonder in Nederland moet gaan kosten is nog onbekend. In Amerika gaat het toestel voor $1299,- over de toonbank.

 

http://www.youtube.com/watch?v=utXJSUXKYUI

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.