ASUS toonde op hun Launch Event genoeg interessante producten die de grens tussen de tablet en PC doet vervagen. Met de Fonepad introduceren ze een product dat hetzelfde doet voor de tablet en smartphone.

De Fonepad betreft namelijk een volwaardige 7-inch tablet met de functionaliteit van een smartphone. Hij wordt daarbij aangedreven door de nieuwe Intel Atom Z2420 processor en is voorzien van Android 4.1. De hardware is krachtig genoeg om 1080p Full HD video’s te kunnen decoderen. Daarnaast is hij voorzien van een 1280×800 HD Multi-touch scherm met een IPS paneel dat garant staat voor een brede kijkhoek en een hoge helderheid. Door de ingebouwde 3G module en de ruisondrukkende microfoon beschikt de Fonepad over de mogelijkheid om te kunnen telefoneren. Omdat er voor slechts één mobiel data-abonnement moet worden betaald, zijn de gebruikskosten bovendien veel lager dan die van een aparte smartphone en 3G-tablet. Daarmee is het de perfecte combinatie van een tablet en telefoon in één.

371MG_Titanium_Gray_Camera_17

De Fonepad kent een metaal ontwerp en is dankzij haar lichte gewicht van 340g en het slanke 10,4 mm profiel makkelijk mee te nemen. Hij is daardoor gericht op veeleisende gebruikers die de spraakcommunicatiemogelijkheden van een smartphone en de entertainmentmogelijkheden van een tablet graag gecombineerd zien. Het apparaat zal een accuduur van ongeveer negen uur moeten hebben.

De Fonepad kent 16GB aan beschikbare opslag en is voorzien van een SD-kaartslot voor maximaal 32 GB extra opslagruimte. Tevens is hij uitgevoerd met een 1,2-megapixel frontcamera en een 3-megapixel autofocus camera aan de achterkant met de mogelijkheid voor het opnemen van 720p HD video. Verder is er buitenom een Wi-Fi en BlueTooth 3.0 module ook een Micro-USB-poort en een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting aanwezig. ASUS heeft het apparaat voorzien van een reeks exclusieve applicaties zoals de Floating App voor het eenvoudig beheren van actieve programma’s en multi-tasking, SuperNote lite voor handgeschreven notities en schetsen en WebStorage Office Online voor Microsoft Office-compatibele documentbewerking.

asus_fonepad_5_251534321245

Beschikbaarheid

De ASUS Fonepad en accessoires zullen vanaf Mei 2013 beschikbaar moeten zijn. Ondanks het veelzijdige karakter van de Fonepad gaat hij voor het concurrerende bedrag van €249,- over de toonbank. De optionele accessoires zoals de VersaSleeve gaat voor €19,99 de deur uit en de Turn Case voor €39,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.