Verkeersinfo van TomTom in de Mercedes

Ze staan vooral bekend om hun draagbare navigatiesystemen. Hoewel de Nederlandse fabrikant TomTom al jarenlang een van de pioniers is als we het hebben over locatie- en navigatieproducten lopen ze toch achteraan op een belangrijk gedeelte van de markt: de smartphone applicaties. Europa’s grootste probeert het nu via een andere weg.

De service HD Traffic van TomTom is de laatste jaren een steeds grotere aandachtstrekker geworden. Deze real-time verkeersinformatiedienst van TomTom houdt je up-to-date over de verkeerssituatie op jouw route. Hierdoor kan je oponthoud ontwijken en zo sneller op je bestemming aankomen. TomTom claimt dat men door gebruik te maken van deze service wel 50 minuten reistijd per week kan besparen. En omgerekend 40 uur per jaar aan reistijd per jaar besparen klinkt wel aantrekkelijk. Of dit in de praktijk ook werkelijk van toepassing is is maar de vraag.

Vandaag kwam TomTom op de Geneva Motor Show met een verassing. De toonaangevende leverancier kondigde namelijk aan dat Mercedes-Benz zijn auto’s vanaf deze zomer gaat uitrusten met HD Traffic. Mercedes-Benz is een automerk dat behoort tot de ‘top of the line’ van de middenklasse vierwielers. Ze staan er om bekend alléén maar het beste te willen voor hun bolides. Mede hierdoor is het heel wat voor TomTom om hun stempel te drukken op het beruchte hoogwaardige COMAND navigatiesysteem van Benz.

Beschikbaarheid

De toevoeging aan het systeem zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn in de Mercedes-Benz auto’s in de meeste Europese landen, waaronder Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dylan Sadal

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram