Dylan Sadal
Dylan Sadal

Samsung’s nieuwe concurrent voor iPad mini

Alle gadget-liefhebbers zijn in de ban van Samsung nadat de Koreaanse fabrikant eerder deze week zijn Galaxy S IV introduceerde. Hiermee breidt Samsung zijn populaire smartphonecollectie weer eens uit. Wat velen van ons hierdoor ontglipt, is dat ook de Galaxy Note er ook een familielid bij heeft.

Samsung kwam eind februari met een antwoord op de beruchte iPad mini van concurrent Apple. De Galaxy Note 8.0 is een tablet met, zoals de naam doet vermoeden, een 8 inch scherm.

Uiterlijk

Aan de nieuwe Note is duidelijk te herkennen dat hij gemaakt is door Samsung. De achterkant is weer gemaakt van het bekende hoogglans witte kunststof dat ze Hyperglaze noemen en zal naar verluid ook geleverd worden in het zwart. De voorkant is vrijwel identiek aan die van de meeste Galaxy smartphones. Niet erg verassend dus.

Note 2

Evenals bij andere Note modellen wordt er een handige stylus bijgeleverd.  Anders dan bij zijn voorgangers kan deze stylus ook de toetsen onder het scherm bedienen waardoor je niet hoeft te wisselen tussen vingers en stylus. Een slimme verbetering van de S Pen, zoals samsung dit hulpmiddel noemt.

Hardware

Met de snelle Cortex-A9 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz schijnt het gebruikte besturingssysteem van Android lekker vloeiend te draaien. In elk geval beter dan bij de 10.1 inch tablet van Samsung, waar dit niet altijd het geval blijkt te zijn. Dit alles doet de Note in combinatie met 2GB aan intern geheugen (RAM).

De Note wordt standaard geleverd met 16 of 32 gigabyte naar keuze aan opslagcapaciteit. Dit kan simpel uitgebreid worden met een MicroSD-kaart van maximaal 64 gigabyte. Voor gemiddeld gebruik meer dan genoeg dus.

Zoals eerder gezegd is de nieuwe Note uitgerust met een 8 inch LCD beeldscherm. Met een resolutie van 1280 x 800 pixels komt de tablet veelbelovend op ongeveer 189 pixels per inch. Daarmee doet hij het beter dan de Galaxy Note 10.1, zijn grotere broer. Die moet het namelijk doen met 149 pixels per inch. Hetzelfde geldt voor de iPad mini die er niet meer dan 162 per inch telt. Hoe dan ook is het enige wat een een scherm correct kan beoordelen het menselijk oog.

De 5 megapixel camera aan de achterzijde maakt het mogelijk redelijk flinke plaatjes te schieten en te filmen in full-HD. De voorkant zal het moeten doen met een 1,3 megapixel sensor.

Software

Note 3

De hoogglans-rijke Note wordt bepakt met  Android 4.2; een door Samsung met TouchWiz geoptimaliseerd besturingssysteem. Het systeem is niet erg significant veranderd en wordt geleverd met de bekende reguliere apps.

 

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 zal dit kwartaal over de hele wereld te verkrijgen zijn. Over wat de prijs precies zal zijn in Nederland kan Samsung nog geen duidelijkheid verschaffen maar wordt verwacht rond de 400 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.