Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Wii U Pro Controller

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Voelt zeer comfortabel
  • Goede button layout
  • Ziet er zeer goed uit

THE BAD

  • Jammer dat Nintendo voor een USB-kabel kiest die afwijkt van de kleur van de controller en console.

Vandaag wederom een accessoire van Nintendo in de review. Het gaat om Wii U Pro Controller. Hij is er al een tijdje, maar met de release van games als Monster Hunter begint het toch wel een hele interessante accessoire te worden.

Unboxing

In de doos van de Wii U Pro Controller vinden we naast de controller ook een handleiding en een USB laadkabeltje. Nintendo maakt, net als Sony, gebruik van een mini-USB kabel om de controller op te laden.

Wii-U-Pro-Controller-Unboxing

Design

Helaas kiest Nintendo er voor om een grijze kabel te gebruiken. Dat sluit wel mooi aan bij alle andere kabels van de Wii U, maar het is nou net die ene kabel die veel in het zicht zal liggen. Het was mooier geweest als deze dan dezelfde kleur zou hebben als de controller.

Wii-U-Pro-Controller-Achterkant

Kijk ik naar de controller zelf, dan lijkt deze sterk op die van de Xbox 360. Geen slechte keuze, want die wordt al jaren geroemd. Nintendo heeft er echter wel voor gekozen om de analoge sticks op dezelfde plaats te zetten. Ook heeft Nintendo voor een gladde bovenkant gekozen. Iets dat mij qua design wel aanspreekt.

Wii-U-Pro-Controller-Voorkant

Gamen met de Wii U Pro Controller

Maar het belangrijkste is natuurlijk, hoe reageert deze controller van Nintendo? Het gevoel is in het begin even wennen. De ergonomische vorm aan de onderkant is wat forser dan ik gewend ben, maar na een uurtje of twee voelt het goed aan. Je moet de controller gewoon even in de vingers krijgen.

Wii-U-Pro-Controller-Packshot

Dat de analoge sticks op dezelfde plek zitten is zeer comfortabel. Dit heeft me altijd goed bevallen bij de Dualshock controllers van Playstation en ook hier is dat weer het geval. Wat mij betreft een prima keuze.

Conclusie

De Wii U Pro Controller zit niet altijd standaard bij de Wii U, maar is essentieel voor hardcore gamers die los willen gaan op de nieuwe Wii U. Nu games als Monster Hunter en Tekken op de console verschijnen, is dit het moment om deze controller in huis te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.