Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Motion UC+ (Headset)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel accessoires
  • Alle accessoires op één plek
  • Hoog draagcomfort
  • Goede geluidskwaliteit

THE BAD

  • Geen

Voor consumenten heft Jabra de focus momenteel op de Jabra Music lijn die we onlangs mochten testen. Toch heeft Jabra de zakelijke markt niet vergeten. Jabra is onlangs dan ook met de Jabra Motion UC+ gekomen. Een nieuwe headset voor mobiel en PC, voor iedereen die zo optimaal mogelijk wilt communiceren.

Unboxing

De Jabra Motion UC+ komt, zoals andere zakelijke Jabra producten, in een saaie standaard doos. Toch is de uitrusting van de Motion UC+ alles behalve standaard.

Jabra Motion UC Unboxing

Wanneer we de doos openen treffen we de documentatie van de Motion UC+ aan. Daarnaast vinden we de lader van de Motion UC+ en het laadstation. Waar is de headset?

Jabra Motion UC Etui

Die vinden we wanneer we de lader openen. Deze doet namelijk dienst als bewaardoos voor de Motion UC+ en alle bijbehorende accessoires. Ja, daar wordt je vrolijk van :-).

In het doosje zitten dan ook een extra setje eargels, een USB kabel voor naar jouw laptop of desktop en een bluetooth dongel.

Design

Het laadstation is zo vormgegeven dat je de US er gemakkelijk op plaatst. Natuurlijk kun je de Motion UC+ ook gewoon aan de netstroom adapter van jouw non-iOS smartphone opladen, maar dit ziet er net even wat beter uit.

Jabra Motion UC Laadstation

De Motion UC+ is voorzien van een uitklapbare microfoon die de headset aan- en uitschakelt. Het geribbelde vlak aan de achterkant is een klein touchpad dat je gebruikt om het volume van de headset te bepalen. De knop om gesprekken aan te nemen zit op het oortje zelf.

Door de beschikbaarheid van verschillende eargels is de Motion UC+ goed op het oor af te stellen. Hierdoor moet vrijwel iedere gebruiker de headset goed op het oor kunnen plaatsen. Wees ook niet bang voor het gevoel van in-ear headsets. De Motion UC+ ligt namelijk bovenop de gehoorgang. Langere tijd dragen zal dus geen probleem zijn.

Jabra Motion UC Achterkant

Geluidskwaliteit

Ook nu weer heeft Jabra nieuwe innovaties om ruisonderdrukking verder te verbeteren. Toch moet ik zeggen dat Jabra voor mijn gevoel enige tijd geleden al wel het punt heeft bereikt waarbij de kwaliteit van een niveau is dat verdere verbetering nauwelijks merkbaar is. Zowel op mobiele als op VOIP verbindingen is de kwaliteit gewoon dik in orde.

Jabra Motion UC Packshot

Conclusie

Met de Motion UC+ heeft Jabra wederom laten zien dat het top of the market producten kan bouwen. De touchbediening voor het volume werkt perfect en het draagcomfort is ook enorm goed. Over geluidskwaliteit valt al heel lang niet meer te klagen. Een aanrader dus voor iedereen die veel belt en veel Skyped, Lync’t of van andere VOIP-diensten gebruik maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.