Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Hancock (Limited Edition Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooie steelcase
  • Bevat ook de unrated versie
  • Veel interessante extra's
  • BD Live

THE BAD

Het is re-run Sunday bij GadgetGear en dan bekijken we zoals altijd een film die recentelijk opnieuw op Blu-Ray is verschenen. De film die we vandaag met je bespreken is het verhaal van anti-superheld Hancock.

De rol van Hancock wordt gespeeld door Will Smith die in deze film bovennatuurlijke krachten blijkt te bezitten. Nu zou de gemiddelde aardbewoner met superkrachten zichzelf in een strak pakje hijsen om de wereld te redden, maar Hancock ziet dat duidelijk niet zitten.

Hij zal dan ook zijn best doen om zo nu en dan een crimineel te stoppen, maar dat gaat dan wel op zijn eigen nonchalante manier. Hancock heeft namelijk een probleem… een alcoholprobleem. En een soort van non-stop slecht humeur.

Hancock Unboxing

De film start ongeveer op het moment dat de samenleving van New York hem meer dan zat is. Bij zijn laatste stunt heeft hij de stad dan ook met 9 miljoen dollar aan schade opgezadeld. Wanneer Hancock bij toeval een PR-mederwerker het leven redt, lijkt die vastbesloten om Hancock’s gedrag aan te passen. Met alle gevolgen van dien…

de Blu-Ray bevat trouwens niet alleen de reguliere versie van Hancock, maar ook de Extended (unrated) uitvoering van de film.

Extra’s

Qua extra’s lijkt Sony alles uit de kast te hebben getrokken om deze Blu-Ray te vullen. Het grootste deel van de extra’s bestaat uit documentaires. Met name de Making of Hancock Superhumans is erg bijzonder. Je krijgt een blik achter de schermen waarin je ziet hoe de hele film als animatie wordt opgebouwd waarna Will Smith en andere acteurs op hun plek worden gezet.

Natuurlijk zijn er meer films met dit soort features, maar deze is wel heel uitgebreid. Echt een aanradertje. Ook de Visual Diary is leuk. Hierbij kijk je picture-in-picture waardoor je nog meer te weten komt over hoe de film is geschoten.

Ben je nog niet klaar met Hancock? Dan heb je geluk. Hancock is een BD Live disk. Via de internetverbinding van jouw Blu-Ray speller is nog veel meer informatie te vinden.

Conclusie

Heb je Hancock nog niet in huis gehaald, dan is de Limited Blu-Ray Disc Edition van Sony een prachtige uitbreiding voor jouw verzameling. Niet alleen omdat dit één van de weinige films is die een superheld echt op een unieke manier in beeld brengt, maar ook om die berg extra content die gewoon leuk is om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.