Review: UE 900 (Oordopjes)

Vele grote artiesten dragen ze, zelfs die, die een eigen lijn met audio accessoires hebben. Je snapt natuurlijk dat ik het heb over Ultimate Ears. Voor wie geen €5.000+ over heeft voor een perfect geluid, heeft UE sinds eind 2012 een alternatief. De UE 900.

Unboxing

Wederom weet Ultimate Ears een verrassende verpakking in elkaar te zetten. Hier begint eigenlijk het gevoel dat de headset ook echt €399 mag kosten 😉

UE 900 Unboxing 1

Wanneer we de doos helemaal uitpakken, worden we verrast door de volledigheid van de uitrusting. Natuurlijk vinden we een berg eargels waarmee we de oordopjes op maat kunnen maken. Iets dat we al langer van de UE-lijn gewend zijn.

Daarnaast vinden we een verloopplug zodat we de oordopjes ook op een versterker aan kunnen sluiten en een tweede kabel. De blauwe bevat namelijk de microfoon terwijl de zwarte helemaal schoon is van elektronica. Ideaal voor de puristen.

UE 900 Unboxing 2

Heb je jouw selectie uit eargels en bekabeling gemaakt, dan is alles op te bergen in een prachtig bijgeleverd kistje. Ze weten het duidelijk goed te verpakken ;-).

Design

De oortjes van de UE 900-lijn zijn opvallend blauw en groot. Dat is niet vreemd. Er zitten namelijk vier armaturen in de oordopjes. Twee voor de bas, één voor de middentonen en één voor de hoge tonen. Dit in tegenstelling tot veel goedkope headsets waar je het met een enkele driver moet doen. Dat kan ook prima geluid maken, maar dit is toch een heel andere klasse.

UE 900 Kabel

Geluid

Je snapt dat een design als dit, garant moet staan voor een topgeluid en dat… zit er ook in. Welke muzikale voorkeur je ook hebt, de UE 900 stelt nooit teleur. De kwaliteit van de armaturen in de UE 900 doet niet onder voor de gemiddelde high-end geluidsset die je thuis hebt staan. Het geluid is puur en lijkt nooit last te hebben van oversturen. Top!

UE 900 Armatuur

Draagcomfort

Toch duurt het even voor je echt plezier van de UE 900 gaat hebben. Het is namelijk een headset die je echt moet leren dragen. Aan de oortjes zit bijvoorbeeld een voorgevormde band die de draad om jouw oren geleid. Slim, want dan heb je veel minder kans op draadbreuk.

Hierdoor moet je echter wel aanleren hoe je de oortjes in één keer goed in jouw oor steekt. Of draait in mijn geval. Goede plaatsing is ook zeer belangrijk om het maximale uit deze oortjes te halen. Neem daar dus de tijd voor.

Conclusie

De UE 900 zijn zo ongeveer de duurste oordopjes die je tegenkomt. In tegenstelling tot de Beats Audio dopjes is het qua design misschien geen allemansvriendje, maar laten we wel wezen. Deze koop je alleen maar als je echt voor topgeluid gaat.

UE 900 Packshot

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel verschillende eargels
  • Met of zonder elektronica in de kabels
  • 4 armaturen voor het geluid
  • Mooi doosje

THE BAD

  • Je moet ze echt even leren dragen om er maximaal plezier van te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.