Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: 7 Psychopaths (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Geniaal, bizar verhaal
  • Veel komische momenten
  • Het had een echte Quentin Tarantino film kunnen zijn

THE BAD

  • Geen extra's op de Blu-Ray

Gister was het witte donderdag, maar vandaag lijkt het hier wel een witte vrijdag. Tijd voor een bizarre film voor wat qua weer misschien wel de meest bizarre goede vrijdag in jaren is.

7 Psychopaths is een film over het schrijven van een filmscript. In de hoofdrol komen we Marty tegen, die gespeeld wordt door Collin Farrel. Hij is degene die het geniale plan heeft opgepakt om de film 7 Psychopaths te schrijven. Om inspiratie te vinden, krijgt hij hulp van Sam Rockwell in de rol van Billy Bickle. Oké, Marty zit niet helemaal op zijn hulp te wachten, maar je moet toch iets doen om vriendschappen in stand te kunnen houden ;-).

Billy en de oudere Hans (door Christopher Walken) hebben een lucratieve business opgezet. Ze ontvoeren namelijk honden om deze, wanneer er een vindersloon uitgeloofd wordt, weer netjes terug te bezorgen. Een business die prima loopt totdat ze de verkeerde hond ontvoeren. De hond van Charlie (door Woody Harrelson). Deze psychopaat mist zijn kleine Bonny en rust niet voordat hij zijn hond terug heeft. Als daar geweld voor nodig is, dan heeft Charlie daar geen moeite mee.

Je merkt het al, eigenlijk zijn er twee verhalen die in deze film spelen. Twee verhalen die op een werkelijk geniale manier in elkaar verweven zijn en vol grappige toevalligheden zitten. Een bijzondere prestatie van regisseur Martin McDonagh.

Extra’s

Over de extra’s kan ik kort zijn. Op een paar trailers aan het begin na, heeft de Blu-Ray niets extra’s in petto.

Seven-Psychopaths-Unboxing

Conclusie

7 Psychopaths is een film die perfect in het rijtje van titels als Kill Bill en Boondock Saints past. De film zit vol bizarre momenten en extreme bloedbaden. Een gitzwarte misdaadkomedie zoals ook een Quentin Tarantino die zou maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.