Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Smartphone en tablet in één van ASUS

ASUS kondigde deze week haar PadFone 2 aan. Voortbouwend op de eerste tablet-smartphone combinatie uit eigen fabriek kent dit nieuwe model een aantal flinke upgrades.

De PadFone 2 is eigenlijk een smartphone die je kunt docken waardoor die ook als tablet te gebruiken is. Dit zorgt voor een hoge mobiliteitsgraad, die we eigenlijk niet gauw op deze manier terugzien.

Uiterlijk

010302De smartphone zelf is duidelijk bekend met de hedendaagse mode. Zo strak mogelijk en lekker veel glas. De PadFone heeft een scherm van 4,7 inch. Dat is te vergelijken met een van de marktleiders, daar de Galaxy SIII een scherm heeft van 4,8 inch. Onder dit grote scherm zitten drie toetsen die gevoelig zijn voor aanraken. De achterkant is afgewerkt met een fijn reliëf en een aluminium rand bedekt de zijkanten van het toestel. Wat opvalt aan het ontwerp van deze ASUS is dat de telefoon niet overal een gelijke dikte heeft. Aan de onderkant is hij namelijk wat dunner dan aan de bovenkant.

30

Als je eenmaal de telefoon in het bijbehorende station plaatst heb je in principe gewoon een tablet. De software converteert alles zodat het mooi op het 10,1 inch scherm uitkomt. Een ware transformatie. De PadFone 2 is behalve lichter ook dunner dan de eerste PadFone. De elementen zijn zo opgebouwd dat je altijd beschikt over de belangrijkste onderdelen zoals je camera, luidsprekers en je aansluiting voor een hoofdtelefoon of een ander audio-apparaat.

 17

Hardware

De snelle quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz in combinatie met 2 GB aan intern geheugen (RAM) doet zeker niet onder voor de andere populaire smartphones en tablets. Het 4,7 inch scherm heeft maar liefst een resolutie van 1280 x 720 pixels wat de hoeveelheid pixels per inch op 312 brengt. Dat is helemaal niet verkeerd. Het 10,1 inch scherm van het station moet het doen met een resolutie van 1280 x 800 pixels wat de hoeveelheid pixels per inch op een middelmatige 149 brengt. De 13-megapixel camera waarover het toestel beschikt kan maar liefst 6 foto’s per seconde schieten en gelijktijdig video opnemen in full-HD. Met een opslagcapaciteit van 32 GB kun je je prima redden, maar mocht je je echt willen uitleven zul je gebruik moeten maken van ASUS WebStorage. Je mag dit bij aanschaf gratis voor twee jaar uitproberen. Je krijgt dan 50 GB om je bestanden op te slaan op dit online dataplatform.

Software

Note 3De ASUS PadFone 2 wordt uitgerust met Android 4.1. Dit besturingssysteem is door ASUS geoptimaliseerd voor haar eigen toestel.

 

 

Beschikbaarheid

De PadFone 2 zal vanaf midden april in de winkels liggen met een adviesprijs van 699 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.