Verrassing: Apple kan namaak lightningkabels onklaar maken

Toen Apple de Lightning kabel aankondigde zat menig gebruiker te balen. Dat betekende namelijk dat je een berg nieuwe kabels moet kopen om je nieuwe iPhone, iPod of iPad moet aansluiten. Dan zijn die Chinese kabeltjes van de markt een welkome vervanging.

Toch lijkt het erop dat Apple na de vele namaak dock-connectors voorbereid is op deze situatie. Alle lightning kabeltjes blijken namelijk voorzien van een chip. Iedere fabrikant heeft in die chip een uniek nummer zitten.

De chip is aanwezig omdat Apple uiteraard haar licentieopbrengsten van het ‘made for apple’ programma binnen wilt halen. Voorheen moest Apple rechtszaken starten om dit bij onofficiële hardwaremakers af te dwingen. Nu is het enkel nog een kwestie van een druk op de knop. Daarnaast kan Apple op deze manier zien welke fabrikanten de chips doorverkopen.

Aan de ene kant is het goed voor de business van Apple, maar je snapt het nadeel ook wel… Heb je net een stapel kabels in China besteld, werken ze na een paar weken niet meer omdat het niet mag van Apple…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.