Review: Philips Avent Gecombineerde stomer en blender

Hij is gemaakt voor de kleintjes, maar ook de serieuze thuiskok heeft er echt wel wat aan. Speciaal omdat vandaag de negenmaandenbeurs is gestart, checken we de Avent Gecombineerde stomer en blender van Philips (SCF870/20).

Het idee van de Gecombineerde stomer en blender van Philips is even simpel als geniaal. In een tijd waar onze voedingsstoffen vol chemische rotzooi zitten, wil je jouw kleintje natuurlijk zelf van een gezonde portie voeding voorzien. Hier heb je kennelijk twee dingen voor nodig. Stoom en een blender om de boel te pureren.

Unboxing

In de doos vinden we de machine, een blender beker met een maatbekertje om water aan het systeem toe te voegen, een roerstaafje, de handleiding en een compleet receptenboek met adviezen. Natuurlijk is het receptenboekje gericht op de kleintjes, maar daar later meer over ;-).

Philips Avent SCF870 Unboxing

Werking

De werking van de SCF870 is nogal simpel. In de machine gaat maximaal 200ml water. Dit gebruikt de machine om te stomen. Door de beker met de ondersteboven op de machine te plaatsen, zal de machine stoom in de beker blazen. Keer je de beker om, dan kun je de motor in de machine gebruiken om voedsel aan gort te pureren.

Wanneer je deze functie gebruikt, hou je standaard een moes over. Wil je een dikkere substantie of stukjes, is het handig om eerst het kookvocht uit de beker te laten lopen.

De machine bevat geen timer, maar het bijgeleverde boekje bevat alle informatie over de kooktijden. Ook de grofheid van de maaltijd die je aan wilt bieden hangt van jouw eigen inzicht af. Hoe langer je pureert, hoe fijner de maaltijd.

Philips Avent SCF870

De SCF870 voor de thuiskok

Is jouw kind eenmaal gewend aan vast voedsel, dan nog heeft de SCF870 veel te bieden. Wat ik zelf veel doe is vruchtensauzen bereiden. Ideaal voor onder anderen desserts. Gooi er bijvoorbeeld een mango in, voeg hier een paar druppeltjes tabasco aan toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stomen met 100ml water. Pureer het geheel en je hebt een prachtige moes om over chocoladeijs te serveren.

Heb je thuis met een verslaving aan appelmoes te werken, dan is het maken van appelmoes gemakkelijker dan ooit tevoren. Geen geklooi met pannen. Gewoon de beker volsnijden, naar wens suiker toevoegen en ongeveer 150ml aan water. Tien minuten later even pureren en klaar. Wil je variatie? Probeer een peer. Of voeg er wat aardbeien aan toe.

Je merkt, wanneer je een beetje creatief bent zie je al snel de waanzinnige hoeveelheid mogelijkheden die de SCF870 in de keuken te bieden heeft.

De SCF870 voor de luie kok

Een kleine gebruikstip van mijn kant. Wanneer je bezig bent met een vers recept, kun je natuurlijk in één keer een grotere portie bereiden. Ik vries de overcapaciteit in met een ijsblokjesvorm. Zo kan ik handige porties maken. Wanneer je blokjes van één soort groente of fruit maakt, kun je achteraf handig blokjes combineren om de kleine nieuwe smaken aan te bieden.

Meer, meer, meer

Als er één ding is dat Philips goed doet, is het de beschikbaarheid van extra onderdelen aanbieden. Vindt je het handig om meerdere kannen, deksels en messen paraat te hebben, zijn die allemaal bij te bestellen. Goedkoop zijn ze helaas niet, maar het is beter dan een tweede machine kopen.

Conclusie

De SCF870 begint al dé ideale oplossing om zelf hapjes voor de baby te maken. Hapjes waarvan je zelf weet wat je erin stopt en waarbij je deze af kunt stemmen op het aanbod van het seizoen. Staat de SCF870 eenmaal in de keuken, ontdek je al snel dat je ook andere leuke dingen met deze machine kunt maken. Daarmee is het een machine die de babytijd zeker zal overleven.

Beschikbaarheid

De SCF870/20 is nu verkrijgbaar voor €129,00. Een losse kan kost €39,49 terwijl je €14,99 voor een extra mes betaald. De prijs van een extra deksel is nog niet bekend.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stomer en blender ineen
  • Zelf babyvoeding maken
  • Zelf gezonde sauzen maken

THE BAD

  • Extra bekers zijn nog redelijk duur
  • Geen timer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.