Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nikon komt met twee nieuwe camera’s voor de 1 serie

Nikon heeft haar 1 serie met twee nieuwe modellen uitgebreid. Het gaat om de nieuwe Nikon 1 J3 en de nieuwe Nikon 1 S1. De Nikon 1 J3 valt meteen op in het assortiment. Het is de kleinste systeemcamera ter wereld.

Nikon 1 J3

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit niet de eerste J-serie body die Nikon in de 1 serie heeft gelanceerd. Deze derde uitvoering van de J-serie is kleiner dan al zijn voorgangers en bovendien nog een stukje sneller.

De J3 zit in een nieuwe aluminium body die in vijf kleuren wordt uitgeleverd. De body heeft bovendien ruimte voor een kleine flitser. In de body ligt een 14.2 megapixel sensor met een ISO van 160-6.400.

De Nikon 1 J3 heeft ook een nieuw kunstje geleerd. Met deze camera is het mogelijk om gemakkelijk panorama’s te schieten. Een functie die ontbreekt aan de S1.

Nikon 1 J3 Zwart Front

Nikon 1 S1

De Nikon 1 S1 markeert de start van een compleet nieuwe serie. De S1 is vooral ontworpen om er stijlvol uit te zien zonder snelheid op te offeren.

Ook de S1 verschijnt in vijf kleuren en ook deze body beschikt standaard al over een flitser. In de body vinden we een 10.1 megapixel sensor met een ISO van 100-6.400.

Nikon 1 S1 Rood Front

Tweede generatie

Zowel de J3 als de S1 maken deel uit van de tweede generatie Nikon 1 toestellen en staan daarmee naast de eerder verschenen Nikon 1 V2. Deze generatie beschikt onder anderen over de nieuwe Nikon Expeed 3A beeldprocessor.

Via de directe beeldaanpassing is het mogelijk om aanpassingen aan de foto te maken, nog voor je deze schiet. Daarnaast zijn via de creatieve modus achteraf nog allerlei filters en effecten toe te voegen.

Beschikbaarheid

De Nikon 1 J3 verschijnt in het wit, zwart, zilver, rood en beige. Hij gaat met een VR 10-30mm lens €649 kosten. De Nikon 1 S1 verschijnt in het wit, zwart, roze, rood en kaki. Deze camera gaat met een 11-27.5mm lens €519 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.