Bijna alle recente smartphones (en tablets) van Samsung zijn voorzien van NFC, de techniek waarmee al jaren geëxperimenteerd wordt om mobiele betalingen mogelijk te maken. Het is dus niet vreemd dat Samsung en VISA aan de slag gaan om mobiele betalingen sneller uit te kunnen rollen.

Banken die met NFC aan de slag willen, kunnen VISA’s Mobile Provisioning Service gebruiken om zo bankgegevens beveiligd op een NFC chip te kunnen plaatsen. Samsung zal bovendien VISA’s PayWave app op haar toestellen gaan installeren. Deze app is de sleutel in het maken van mobiele betalingen.

Samsung startte al in 2005 met de onderzoek naar NFC en heeft in die tijd veel ervaring opgebouwd. In dezelfde periode zijn ook spelers als de Rabobank bezig geweest om contactloze betalingen via mobiele telefoons mogelijk te maken. Daarnaast is het al mogelijk om in veel Amerikaanse fast food restaurants via NFC af te rekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.