MWC: Samsung introduceert haar HomeSync NAS

Cloud diensten zijn leuk, maar gelimiteerd. Tijd dus voor Samsung om de HomeSync te introduceren. Een NAS met een 1TB harddrive erin die dienst kan doen als persoonlijke cloud service. De Nas kan bovendien dienst doen als Android Media Player voor jouw TV.

Mediacenter

Voor de Mediaplayer heeft Samsung een speciale versie van Android 4.1 Jelly Bean op de HomeSync geïnstalleerd. Daarnaast worden smartphones en tablets via de aanwezige NFC chip met een simpele aanraking verbinden. Hierdoor kunnen deze in en om huis bij de opgeslagen bestanden op de HomeSync.

Technisch

In het hart van de Samsung HomeSync ligt een 1TB harddrive die net als bij andere NAS systemen vanaf iedere computer in het netwerk te benaderen is. Toch heeft de HomeSync ook een nadeel ten opzichte van andere NAS Systemen. Hij draait namelijk op slechts één harddrive. Valt deze uit, ben je alles kwijt. Het maken van back-ups is dus enorm belangrijk wanneer je hier jouw foto’s en filmpjes op gaat zetten.

Beschikbaarheid

De Samsung HomeSync ligt in het tweede kwartaal in de winkel en gaat € 299 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.