HP heeft veel nieuws te melden tijdens het Mobile World Congress. Zo heeft HP haar WebOS besturingssysteem verkocht en heeft het een nieuwe 7 inch tablet op Android aangekondigd.

WebOS naar LG

HP kreeg WebOS in handen toen het het noodleidende PALM overnam. De overname betekende het einde van Palm en door de slechte beschikbaarheid van WebOS toestellen, bleef ook dat project kwakkelen. HP heeft WebOS zelfs een tijdje op PC’s gezet, maar ook dat wilde maar niet lukken.

HP is nu dan ook blij dat LG de WebOS afdeling van HP heeft overgenomen. Niet voor haar smartphones of tablets, maar als niet OS voor haar TV’s. LG verwacht dat WebOS de TV’s van nieuwe features gaat voorzien.

HP Slate 7

Met het vertrek van WebOS, is het tijd voor de introductie van Android. De Slate 7 is een 7 inch tablet met een resolutie van 1024×600 die draait op een 1.6GHz dual-core CPU en je krijgt 8GB aan opslagruimte. Nee, echt een hoogvlieger is het niet. HP lijkt dan ook op de budgetmarkt te schieten. De nieuwe Slate 7 gaat waarschijnlijk nog geen €150 kosten. Opvallend detail is dat je dan meteen een tablet met Beats Audio hebt. Iets dat je eerder van HTC zou verwachten ;-).

HP Slate 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.