Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: De Galaxy Note 8.0 gaat de iPad Mini te lijf

Samsung heeft de afgelopen jaren heel wat Android tablets gebouwd en daar zaten al langer kleine modellen tussen. Met de lancering van de Galaxy Note 8.0 lijkt Samsung nu de aanval op de iPad Mini te hebben geopend.

Niet alleen positioneert Samsung de Galaxy Note 8.0 als één van de weinige kleine tablets met extreem goede ondersteuning voor een stylus, Apple positioneert de tablet ook als dé oplossing voor gebruikers die willen multitasken. Iets dat onder iOS nog steeds niet echt mogelijk is.

Specs

De Samsung Galaxy Note 8.0 is uitgerust met een 8 inch display met een resolutie van 800×1280 of 189 pixels per inch. Het display is dus iets scherper dan dat van de iPad Mini (162 pixels per inch). Het geheel wordt aangedreven door een quad-core 1.6GHz CPU en 2GB aan RAM geheugen. De iPad Mini draait slechts op een Dual-Core 1GHz CPU met maar 512MB aan RAM.

Qua opslagruimte krijg je ’slechts’ 16GB. Je krijgt echter ook een MicroSD aansluiting zodat je zelf de hoeveelheid opslagruimte aan kunt passen.

Samsung Galaxy Note 8.0 Achterkant

S Pen

De nieuwe Note 8.0 heeft een aantal nieuwe features voor Samsung’s S Pen. De meest opvallende is de preview. Wanneer je de S Pen boven een item houdt, start de tablet automatisch een preview. Bijvoorbeeld van een afspraak of een filmpje.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 verschijnt in het tweede kwartaal en gaat dan €399 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.