Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Scribblenauts Unlimited komt naar de Wii U en de 3DS

In Scribblenauts leerden we kennismaken met een platformgame waarbij alles wat je tekent tot leven kan komen. In Scribblenauts Unlimited kunnen we op8 februari nieuwe avonturen beleven op de Wii U en de 3DS.

Nintendo heeft de game volledig naar het Nederlands laten vertalen, waardoor deze beter speelbaar zal zijn voor jonge gamers. Je kunt in de game ook Nederlandse woorden intikken om voorwerpen te laten verschijnen die invloed op het spel hebben.

Scribblenauts Unlimited is niet de eerste game, maar vertelt wel het eerste avontuur van de jonge Maxwell. Je komt alles te weten over Maxwell’s ouders en zijn tweelingzusje Lily. Ook kom je in Scribblenauts te weten hoe Maxwell aan zijn magische notitieblok is gekomen.

Scribblenauts Unlimited breekt ook met de lineaire gameplay die we kennen. In deze nieuwe game bepaal je zelf hoe en op welke volgorde je de quests oplost. De game is ook een stuk groter geworden. Nintendo schat dat je minimaal 20 uur nodig hebt om de 50 Starites (objecten waar je een quest voor moet doen) bij elkaar hebt.

De Wii U versie heeft bovendien een aantal unieke features die op de 3DS ontbreken. Zo zit er een editor in waarmee je zelf objecten voor het spel kunt ontwerpen. Deze zijn dan ook weer te delen met avatars van anderen die je in het spel tegenkomt.

Nintendo heeft ook tientallen personages uit haar eigen werelden in Scribblenauts laten stoppen. Kijk dus niet vreemd op als je Zelda of Toad rond ziet lopen.

Met de Wii U is het ook mogelijk om met meerdere spelers tegelijk de game te spelen. Vrienden kunnen op elk moment een WiiMote pakken en voorwerpen in het spel gaan besturen.

Tenslotte is Scribblenauts Unlimited ook aangesloten op het Miiverse. Hier zijn tips en tricks met elkaar te delen.

Beschikbaarheid

Scribblenauts Unlimited verschijnt 8 februari voor de 3DS en de Wii U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.