Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Divoom Bluetune-Pop

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact in te klappen
  • Het geluid is bij uitklappen erg goed
  • Snel pairen via bluetooth
  • Lekker goedkoop

THE BAD

  • USB/audiokabel is lastig te vervangen

Afgelopen zondag schreef ik al over de Bluetune-Pop, de nieuwe bluetooth speaker die Divoom tijdens de CES in Las Vegas introduceert. Twee dagen later, kreeg ik al een pakketje uit Hong Kong met daarin deze bijzondere speaker. Vandaag, lees je de review.

Unboxing

Divoom heeft de Bluetune-Pop in een prachtige doorzichtige verpakking gestopt, wat de kleine speaker toch een beetje dat Apple gevoel meegeeft.

Divoom Bluetune Pop Packshot

In de doos vinden we naast de speaker ook een speciale USB kabel en natuurlijk een compacte handleiding. De USB kabel is bijzonder omdat je deze niet alleen gebruikt om de Divoom te laden, maar ook wanneer je de speaker wilt gebruiken op apparaten die niet over bluetooth beschikken. Niet kwijtraken dus ;-).

Divoom Bluetune-Pop Unboxed

Design

Met de gelakte kleuren, heeft de Bluetune-Pop echt een Chinees uiterlijk. Toch zit het design erg slim in elkaar. Wanneer je op de Divoom drukt, zakt hij in elkaar en is het een mooi compact speakertje om in je broekzak te steken. Druk je er nog een keer op, dan schuift hij uit elkaar. De micro-USB aansluiting komt dan beschikbaar en… de extra ruimte wordt door de speaker gebruikt als klankkast.

Divoom Bluetune-Pop

De achterkant van de Bluetune-Pop bevat de enige knop van het apparaat. Aan/uit, meer is niet nodig. Wanneer je de speaker aan zet, start hij meteen in bluetooth pairing modus. Hij is nu voor ieder toestel beschikbaar.

Pairen

Wanneer je hem aan zet, begint aan de onderkant een kleine LED blauw te knipperen. Nu kun je hem in je smartphone, tablet of op ieder ander bluetooth apparaat koppelen. Zodra hij gekoppeld is hoor je een melodietje en begint de LED heel rustig te knipperen.

Divoom Bluetune-Pop Onderkant

Geluid

Wanneer je de Divoom Bluetune-Pop in de platte stand gebruikt, is het geluid matig tot slecht. Het is leuk dat hij te gebruiken is, maar in de praktijk schuif je hem al snel uit om de klankkast te vergroten.

Divoom Bluetune Pop Analoog
Je kunt hem ook via de bijgeleverde kabel aansluiten.

Het verschil is meteen hoorbaar. Wanneer je de speaker uitklapt, blijkt hij een speaker van redelijk goede kwaliteit te bevatten. Ook qua volume kan de speaker een stuk harder dan ik zelf had verwacht. Het geluid is zelfs beter dan op mijn Asus B50A laptop waar Altec Lansing speakers in zitten.

Conclusie

De Divoom Bluetune-Pop is een compacte designspeaker. Of hij mooi is, is iets dat je zelf bepaald. Wat ik zelf interessant vind, is het geluid dat deze speaker weet te reproduceren. Natuurlijk tipt hij niet aan de high-end speakers in de markt, maar daar is de prijs ook niet naar. De adviesprijs van de Bluetune-Pop bedraagt slechts €25,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.