Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: BBM Voice

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede gesprekskwaliteit
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

  • Je moet wel andere BlackBerry gebruikers kennen

Vorig jaar lanceerde BlackBerry de nieuwe BBM Voice service. BBM Voice is een uitbreiding op BlackBerry Messenger (BBM) die bellen via internet (VOIP) mogelijk maakt. Heeft BBM Voice een kans van slagen? Wij probeerden het uit.

Het opbellen van contacten gaat vrij gemakkelijk. Je opent BBM, zoekt je contact op en drukt rechtsboven op het groene belicoontje. Dit belicoontje is trouwens alleen beschikbaar wanneer beide gebruikers zich binnen een Wi-Fi netwerk bevinden.

Binnen enkele seconden is de verbinding gelegd en neemt de persoon aan de andere kant op.

De kwaliteit van BBM Voice is opzienbarend. Het zit ergens tussen de kwaliteit van reguliere gesprekken en HD Voice in. Tijdens mijn testgesprek startte ik enkele forse downloads om de kwaliteit in de gaten te houden. Daarbij hoorde ik op die momenten compressie op de lijn ontstaan. Dit doet BBM automatisch. De kwaliteit van het gesprek bleef echter helder.

Conclusie

Kwalitatief voldoet BBM Voice aan alle verwachtingen. Het is een krachtig stukje VOIP software geworden. Wordt het een hit? Het is duidelijk dat je veel kosten kunt besparen door VOIP te gebruiken, maar het wordt pas een hit als genoeg mensen dit gebruiken. Op dit moment moet je dus een BlackBerry hebben en dat hebben niet zo gek veel mensen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.