De Olympus Tough-reeks staat bekend om zijn schokbestendige en waterdichte eigenschappen. Ook dit jaar introduceert Olympus tijdens de CES weer een aantal nieuwe Tough toestellen.

Olypmus Tough TG-2

De nieuwe TG-2 van Olympus is een ware krachtpatser geworden. De camera kan tot een diepte van 15 meter onderwater worden gebruikt. Ruim voldoende voor een beetje duikwerk dus. De camera is ook nog eens valbestendig tot 210 centimeter en blijft tot -10 graden celcius gewoon functioneren. De maximale druk die je op het toestel kan leggen is 100KG.

De TG-2 is verder voorzien van een kompasfunctie, GPS, een ingebouwde mamometer en Tap control. Verder krijg je nog eens 4x optische zoom en een 12 megapixel backlit CMOS beeldsensor.

Deze camera staat bovenaan afgebeeld.

Olympus Tough TG-830

De nieuwe TG-830 is net iets minder sterk en kan maar tot 10 meter onderwater. Voldoende voor snorkelaars. Hij mist tap control en de ingebouwde mamometer, maar verder lijken de specs aardig overeen te komen. De TG-830 heeft echter wel een 16 megapixel CMOS.

Olympus Tough TG-830

Olympus Tough TG-630

Nog een stapje lager vinden we de TG-630. Deze kan maar tot 5 meter onderwater en is verder niet drukbestendig. Ook de GPS en het kompas zijn weggelaten. Wel heeft deze 5x optische zoom.

Olympus Tough TG-630

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.