Nederlands eSaver komt met goedkope domotica oplossingen

In de wereld van de energiebesparing en domotica is een nieuwe, Nederlandse, speler rijker. Het bedrijf eSaver uit Houten ontwikkelt goedkope oplossingen om apparaten op afstand aan en uit te schakelen, gewoon met de iPhone of de iPad. Het eerste product is de iConnect Home Control Starter-Kit en is met allerlei sensoren uitbreidbaar.

iConnect Home Control Starter-Kit

De iConnect Home Control Starter-Kit is een set die bestaat uit een draadloze router en vier on/off sockets (stekkers). De draadloze router wordt op jouw huidige router aangesloten en creëert een speciaal netwerk voor alle eSaver producten. Daarnaast zorgt deze ervoor dat de iPhone met deze producten kan communiceren.

eSaver App

Het netwerk dat de iConnect Home Control Starter-Kit aanlegt zit op de 868MHz-band. Het bereik is 100 meter en zou ook in moderne bouw behoorlijk goed moeten zijn. Dit gaan we natuurlijk binnenkort wel even testen ;-).

De Sockets

De sockets kunnen tot 3680 Watt/16 Ampère per stuk schakelen. Het is dus geen probleem om op één socket de stroomvoorziening voor je plasma TV en je consoles te plaatsen. Of je wasmachine en wasdroger natuurlijk. Door de sockets tussen deze apparatuur te plaatsen, voorkom je verbruik van sluitstroom. Dit gebeurt wanneer apparaten uit lijken te staan, maar toch energie nodig hebben voor bijvoorbeeld de standby stand.

eSaver iConnect Socket

Natuurlijk kennen de sockets ook een verbruik in standby, want ze moeten bereikbaar blijven voor jouw instructies. Het verbruik van de sockets is dat 0.5 Watt. De sockets zijn ook van een interne zekering voorzien. Naast dat ze jouw apparatuur schakelen, beveiligen ze jouw spullen ook tegen stroompieken op het netwerk. Handig!

Non-iPhone gebruikers

Met het teruglopen van de aandelen van Apple, wordt het steeds duidelijker dat de wereld niet langer om iOS draait. eSaver heeft al aangegeven dat een Android app op de roadmap staat en dat ze ook Windows Phone in de gaten houden. We kunnen natuurlijk alleen maar hopen dat Android snel beschikbaar zal zijn.

Uitbreidingen

Het is mogelijk om de iConnect Home Control Starter-Kit uit te breiden met een regen, wind, temperatuur en bodemsensor. Hoewel je met de app vooralsnog alleen de metingen van deze sensoren kunt uitlezen, is het de bedoeling dat je er op lange termijn ook slimme schakelinstructies aan toe kunt voegen. Zo zou je bij een lage temperatuur om een bepaalde tijd een elektrische kachel aan kunnen laten zetten. Toekomstmuziek voor nu, maar het laat zien dat het iConnect systeem toekomst heeft.

eSaver iConnect Temperatuur Sensor

Natuurlijk zijn er ook losse sockets te koop en eSaver heeft ook een energie meter in het assortiment zitten.

Beschikbaarheid

De eSaver iConnect Home Control Starter-Kit (IC101) is nu verkrijgbaar voor €149,99.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.