Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Mio Lanceert de Cyclo V2 Update

In mei 2012 wist Mio ons te verblijden met het nieuwe Mio Cyclo platform. Het resultaat was een serie nieuwe navigatiesystemen speciaal voor fietsers. Hoewel de niet ontevreden waren over de eerste release, heeft Mio in de afgelopen maanden al veel kleine updates uitgebracht. Met de nieuwe V2 update lift Mio het hele Cyclo platform naar een nieuw niveau.

De nieuwe V2 versie van de software (die je gratis via MioShare naar binnen kunt halen) bevat natuurlijk de nieuwste wegenkaarten. Deze zijn afkomstig van Open Street Maps (OSM). Daarnaast zijn er maarliefst 150 verbeteringen aan de software aangebracht.

Één van de grote wijzigingen is de Suprise Me functie. Voorheen tikte je die aan als je vanaf de huidige positie een verrassende route wilde fietsen. Nu kun je een A en B punt aangeven zodat je de dagelijkse route even lekker kunt onderbreken.

Ook de voorkeuren zijn beter aan te passen. Zo kun je aangeven dat je bijvoorbeeld nooit op onverharde wegen wenst te fietsen. Gewoon om dat je bijvoorbeeld altijd op een racefiets zit. Voorheen kon dit alleen wanneer je de Cyclo in de racefiets modus plaatste.

De kaarten bevatten nu ook meer details en de instructies worden duidelijker en eerder weergegeven. Iets dat ik zelf erg belangrijk vind.

Preview

Ik heb de software gister al gedownload en even uitgeprobeerd op een Cyclo. Ik moet zeggen dat ik zelf erg happy ben met hoe de nieuwe kaarten eruit zien. Het voelt allemaal iets meer high-end.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.