Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Meer Mario, meer Zelda en ander Nintendo nieuws

Vandaag zond Nintendo weer een nieuwe Nintendo Direct de wereld in. In deze uitzending vertelde Nintendo-directeur Saturo Iwata wat we allemaal graag horen. 2013 belooft meer Mario en meer Zelda.

Systeemupdates

Meer voor we het over de nieuwe games gaan hebben, eerst even wat Iwata vertelde over over het Wii U systeem zelf. Zowel in de lente als in de zomer mogen we namelijk een update van het systeem verwachten.

Qua irritaties (die zijn er) heeft Nintendo oplossingen bedacht om de games sneller te laten starten en ook het terugkeren naar het menu flink te versnellen. Dit is zonder twijfel één van de grootste irritaties.

In de lente-update zal ook de Virtual Console voor de Wii U GamePad gelanceerd worden. Nintendo kan nog niet vertellen welke games beschikbaar zullen zijn, maar het gaat in ieder geval om NES en SNES games. De games krijgen integratie met de MiiVerse. Gameboy Advance games staan ook op het verlanglijstje.

Helaas is het wel zo dat Nintendo nogmaals wilt verdienen aan de release van titels die ook al op de Virtual Console van de Wii stonden. Heb je een system transfer van de Wii naar de Wii U gedaan, dan weet Nintendo welke titels je op de Wii had gekocht. Als dezelfde titels beschikbaar zijn op de Wii U Virtual Console, mag je deze met een korting opnieuw kopen. Voor Nes betekent dit €0,99 ipv. €4,99 of €1,49 ipv. €7,99 voor SNES titels. Tsjah, een korting is leuk, maar als je hem al gekocht hebt, moet je hem wat mij betreft gewoon gratis kunnen downloaden. Dat is het idee van een system transfer…

Wat wel weer leuk is, is hoe Nintendo de 30ste verjaardag van de NES, of Famicon, gaat vieren. Vanaf januari tot juli zal iedere maand 1 virtual console game worden afgeprijsd naar €0,30. Deze download je gewoon uit de eShop.

  1. Januari: Balloon Fight (NES)
  2. Februari: F-Zero (SNES)
  3. Maart: Punch-Out! (NES)
  4. April: Kirby’s Adventure (NES) Tip!
  5. Mei: Super Metroid (SNES) Tip!
  6. Juni: Mario & Yoshi (NES) Tip!
  7. Juli: Donkey Kong (NES)

MiiVerse

Nintendo gaat ook de MiiVerse weer een update geven. Het gaat nu mogelijk worden om met vrienden een community binnen een game op te starten. Op die manier blijf je beter op te hoogte van de prestaties van elkaar. Daarnaast kunnen er (meerdere) officiële communities worden aangemaakt door de makers van een spel. Ook de gebruiksvriendelijkheid moet beter worden.

In de lente komt Nintendo ook met een webbased MiiVerse voor smartphones. Zo hoef je de Wii U niet aan te zetten om te weten wat er gebeurd. Later zal ook een echte app verschijnen.

Nintendo TVii

Nintendo TVii is al beschikbaar in Amerika en Japan, maar moet hier nog even wachten. Nintendo werkt wel aan een EU lancering, maar heeft nog geen details vrijgegeven.

Pikmin 3

Op naar het echte Wii U gamesnieuws. In Pikmin 3 zal Nintendo een functie integreren waarmee je close-up foto’s in de game maakt. Leuk om te delen natuurlijk :-). Of je ook kunt delen buiten de MiiVerse is nog onduidelijk.

Meer Mario

Nintendo heeft twee Mario titels aan weten te kondigen. De eerste is geen hele grote verrassing. Nintendo komt namelijk met het nieuwe Super Smash Bros Wii U. We weten nu al dat dit een topper gaat worden. Een andere nieuwe titel is 3D Super Mario. We gaan weer platformen en dat doen we dus in alle richtingen. Een andere logische titel, gewoon omdat deze op geen enkel platform mag ontbreken, is Mario Kart. Ik heb er nu al zin in!

Daarnaast krijgt ook Yoshi eindelijk weer een eigen game van Nintendo. Onderstaande screenshots laten een LittleBigPlanet-achtige omgeving zien.

Meer Zelda

Nintendo werkt aan een nieuwe Zelda game, maar Iwata wil helaas nog niets laten zien. In de nieuwe Zelda zul je de avonturen niet langer lineair beleven. Je speelt de dungeons in de volgorde die jij zelf wilt. Een soort van open wereld binnen het Zelda universum dus. Klinkt interessant. Wat ook interessant is, is het zoethoudertje. Nintendo is druk bezig met het voorbereiden van een re-release van Zelda’s The Wind Waker. De game zal voor het eerst helemaal in HD te spelen zijn. Ik ben benieuwd :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.